'Aşıyla her şey bitmiyor'

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, koronavirüsle ilgili yaptığı açıklamada vatandaşlara uyarılarda bulunarak, 'Aşılandık diye de temizlik, maske ve mesafe konusunda taviz vermememiz lazım.' dedi.

'Aşıyla her şey bitmiyor'

Çok yüksek riskli iller kategorisine dahil olan Kayseri'de alınacak tedbirlerle ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Şehmus Günaydın, aşıdan dolayı rehavet oluşmasının yanlış olduğunu ifade etti. Aşının yüzde 100 çözüm olmayacağını, aşı olunsa da tedbirlerin süreceğini kaydeden Günaydın, “Aşılandık diye de temizlik, maske ve mesafe konusunda taviz vermememiz lazım.” dedi.

"MUAFİYET BELGELERİNİ SUİSTİMAL ETMEYELİM"

Yeni tedbirler kapsamında Kayseri'de Cumartesi günleri de sokağa çıkma yasağının uygulanacağını hatırlatan Günaydın, hafta sonları için kullanılan muafiyet belgelerinin suistimal edilmemesi konusunda çağrıda bulundu. Günaydın, "Buradan bütün vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Bizler cumartesi ve pazarda üretimin kesintiye uğramaması için, ticari faaliyetlerimizin devam etmesi için bazı meslek gruplarına muafiyet getirdik ve bunlara belge düzenledik. Ne yazık ki, bazı vatandaşlarımızın kendilerine verilen bu imkanı farklı kullandıklarını ve işler gereği kullanmadıklarını gördük. Buradan sesleniyorum. Lütfen bizler pandemi ile mücadele de vaka sayılarını düşürdükçe bizim kazanımlarımız artacak. Tam tersine vaka sayıları yükseldikçe de kazanımlarımız azalacak. Tercih bizim. Her şey bizim elimizde. Bu konuda biraz daha hassasiyet gösterelim. Çalışmalarımız devam ediyor. Hedef kitlemizin önemli bir kısmını aşıladık. Bunları tamamladığımız zaman pandemi ile mücadelede önemli bir aşamayı geçmiş olacağız. Aşılandık diye de temizlik, maske ve mesafe konusunda taviz vermememiz lazım. Burada hassasiyeti ve kararlılığı sürekli kılmamız ve davranışlarımızla örnek olmamız lazım.” şeklinde konuştu.

"EV ZİYARETLERİNİ KISITLAYALIM

Öte yandan, vatandaşları ev ziyaretleri konusunda uyaran Büyükkılıç, “Dünden itibaren pandemiyle mücadelede yeni bir döneme giriyoruz. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de vaka sayıları artıyor. Burada bizlere düşen bireysel tedbirlerimizi ön plana çıkartarak gerekmedikçe özellikle ev ziyaretlerini yapmayalım. Misafir kabul etmeyelim. Bu bizim için çok önemli. Çünkü iş yerlerimizi açtık. Bizim arzumuz ve isteğimiz bunların bir daha kapanmamasıdır. Sürekli açık kalması ve orada çalışan esnafımızın işini kesintisiz devam ettirmesidir. Bu noktada hepimize düşen görevler var." ifadelerini kullandı.

İHA