Asgari Ücrette Bomba İddia – 21 Bin TL Konuşuluyor

Asgari ücrette bomba iddia! Ankara kulislerine düşen son asgari ücret iddiası büyük ses getirecek. Asgari ücret 21 bin TL mi olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Asgari Ücrette Bomba İddia – 21 Bin TL Konuşuluyor

Ankara kulislerine düşen son asgari ücret iddiası büyük ses getirecek. Asgari ücret 21 bin TL mi olacak?

Asgari ücrete Temmuz’da ara zam yapılacağı iddiaları sık sık gündeme geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını açıklamıştı. Asgari ücretle çalışanlar yeni zam için Ocak 2025’i beklemek zorunda kalmıştı. Sık sık gündeme gelen zam iddialarını Bakan Işıkhan reddetmişti. AK Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin asgari ücrete ara zam yapılmasına ilişkin sorularına cevap veren Bakan Işıkhan, böyle bir çalışmanın olmadığını dile getirerek; ‘Ara zam gündemde yok. Daha öncede soruldu bu soru. Aynı düşüncelerimizi koruyoruz. Enflasyonla ilgili gelen verilerimiz çok güzel’ ifadelerinde bulunarak, zam iddialarını bir kez daha yalanlamıştı.

Asgari Ücrette Bomba İddia – 21 Bin TL Konuşuluyor

Yeni İddia 21 Bin 320 TL!

Haberler.com’un haberine göre Ankara kulislerine düşen son iddia büyük ses getirecek. Ekonomi yönetiminin Haziran sonuna kadar zam yapmaması durumunda asgari ücretin reel alım gücünün 13 bin 558 TL’ye kadar düşeceği işaret edilerek, asgari ücrete Temmuz’da yapılacak ara zam ile en az 21 bin 320 TL olacağı öngörülüyor.