Asgari Ücretin Yıllar İçindeki Değer Kaybı Dikkat Çekti!

Asgari ücret ve emeklilere ara zam yapılacağına ilişkin iddialar gündeme gelmiş, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Işıkhan tartışmalara son noktayı koymuştu. Asgari ücretin Euro'ya karşı yıllar içindeki değer kaybı yeniden gündem oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Asgari Ücretin Yıllar İçindeki Değer Kaybı Dikkat Çekti!

Asgari ücret ve emeklilere ara zam yapılacağına ilişkin iddialar gündeme gelmiş, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Işıkhan tartışmalara son noktayı koymuştu. Asgari ücretin Euro’ya karşı yıllar içindeki değer kaybı yeniden gündem oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ara zam iddialarına, ‘Temmuzda ara zam yok başta nasıl karar aldıysak süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin TL. Zaten Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz’ diyerek son noktayı koydu.

Sosyal medya platformu olan X’te, Asgari ücretin Euro karşında değer kaybı gündem oldu. 1999 yılından günümüze kadar Asgari ücretin değer kaybını gösteren bir video hazırlandı. Hazırlanan videoda 1999 yılında brüt Asgari ücrette Türkiye ilk sıralardayken, Temmuz 2017’den itibaren Asgari ücretin değer kaybı hızlanıyor. Ocak 1999’da brüt asgari ücrette Türkiye ilk sırada 214 Euro ile yer alırken, Ocak 2024’de 613 Euro ile sondan üçüncü sırada yer alıyor.

Asgari Ücretin Yıllar İçindeki Değer Kaybı Dikkat Çekti!

Brüt asgari ücretin değer kaybına birçok vatandaş yorumlarda bulundu. Bazı yorumlar şöyle;

Asgari Ücretin Yıllar İçindeki Değer Kaybı Dikkat Çekti!Asgari Ücretin Yıllar İçindeki Değer Kaybı Dikkat Çekti!Asgari Ücretin Yıllar İçindeki Değer Kaybı Dikkat Çekti!