Asgari ücret yeniden gündemde–Ara zam mı geliyor?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası TCMB açıklamaları gündem oldu. Asgari ücret yeniden gündeme geldi. Kayserili vatandaşlar asgari ücret zammını merak ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Asgari ücret yeniden gündemde–Ara zam mı geliyor?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın açıklamaları gündemdeki önemini koruyor. TCMB, asgari ücret zammına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası'nın yolladığı mektupta, 2023 yılında enflasyon hedefinin tutturulmamasına ilişkin detaylar ve ücret artışı detayları yer aldı. Mektupta, ücret ve vergi ayarlamalarında OVP'de sunulan enflasyon tahminlerinin göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, mektupta asgari ücrete yılda bir kez zam yapılmasının kritik bir öneme sahip olduğu ifade edildi. Bu, yönetilen fiyatlar ile ücret ve vergi ayarlamalarında OVP'de sunulan enflasyon tahminlerinin gözetilmesi ve para politikasındaki sıkı duruşun ihtiyatlı maliye politikası ile desteklenmesi gerektiği anlamına geliyor. Bu yaklaşımın, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesine katkı sağlayacağı belirtildi.

Merkez Bankası'nın hükümete gönderdiği açık mektup sonrasında Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, sosyal medyada önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Neoliberalizmin daniskası. Enflasyonun faturası yine ücretliye, emekliye ve emekçiye kesilecek." ifadelerini kullanarak, Merkez Bankası'nın asgari ücrete Temmuz 2024'te ikinci bir zam yapılmamasını istediğini ve böylece ücret artışlarının bir kez daha enflasyonun sebebi olarak gösterildiğini belirtti.

Hükümetin zaten asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını açıkladığını belirten Çelik, Temmuz 2024'te asgari ücret artışının olmayacağının netleştiğini ifade etti.