Asansör vakaları artıyor – Kayseri'de KYK'lar ne durumda?

Yaşanan asansör faciası sonrası KYK yurtlarından gelen şikâyetlerde artış gözlendi. Asansörlerde kalma vakalarının arttığı bugünlerde Kayseri KYK'da asansörler ne durumda? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Asansör vakaları artıyor – Kayseri'de KYK'lar ne durumda?

Aydın KYK yurdunda yaşanan asansör faciası sonrası tüm Türkiye ayağa kalkmıştı. Bir öğrencinin ölümüyle sonuçlanan korkunç olay sonrası asansör vakalarıyla ilgili şikâyetlerde artış gözlendi. 

Aydın’ın Efeler ilçesinde KYK yurdunda yaşanan korkunç olayda 1 ölü ve çok sayıda yaralının olduğu belirlendi. Hayatını kaybeden öğrencinin 22 yaşındaki Zeren Ertaş olduğu tespit edilirken olay tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

İddiaya göre KYK yurdunda bulunan asansöre taşıyabileceğinden fazla öğrenci binmiş, içinde 16 öğrencinin bulunduğu asansör yükü kaldıramayınca zemin kata düşmüştü. Feci kazada öğrenci Zeren Ertaş hayatını kaybemişti.

Yaşanan asansör faciası sonrası Türkiye elim kazada hayatını kaybeden Zeren Ertaş’a ağladı. Sosyal medyada Zeren Ertaş adına açılan taglerde KYK yönetimine tepki yağdı.

Kayseri'de de Melikgazi KYK Kız Yurdu'nda kalan öğrenciler, Aydın KYK'da yaşanan asansör faciasını protesto etmişti.

Elim olay sonrası birçok KYK yurdundan asansör şikâyetleri yağmaya başladı.

Dün gece de Rize Ayder KYK yurdunda boş asansör zemine çakıldı. Yine aynı gün Isparta KYK erkek yurdunda da öğrenciler 22 dakika asansörde kaldı. 

Kaynaklara göre, son 1 ayda 8 ayrı asansör vakası bildirildiği öğrenildi. 

Kayseri’de bulunan KYK yurtlarında da asansörlerin durumu merak ediliyor. Peki Kayseri’de bulunan KYK yurtlarındaki asansörler ne kadar güvenli? İşte detaylar…

Kayseri’nin Talas ilçesine bağlı Anayurt Mahallesi’nde bulunan KYK Mustafa Asım Köksal Öğrenci Yurdu’ndaki asansörlerde mavi etiket bulunuyor. Asansörde mavi etike ise can güvenliği için hafif kusur oluşturabilir anlamını taşıyor. Bu etiketin bulunduğu asansörlerde 1 yıl içinde aksaklıkların giderilmesi gerekiyor.

Asansör vakaları artıyor – Kayseri'de KYK'lar ne durumda?

Geçtiğimiz günlerde Melikgazi KYK Kız Yurdundan bir öğrenci de C blok asansörün bakımda olduğunu ve buna rağmen arızalandığını belirterek, ‘Demek ki bakımlar dikkatsiz yapılıyor. Her ne kadar tam anlamıyla olmasa da bir hareketlilik olduğu görülüyor’ demişti.

Asansör vakaları artıyor – Kayseri'de KYK'lar ne durumda?

Yine Melikgazi Kız Yurdu'nda bir asansörün de mavi etiketli olduğu görülüyor.

Asansör vakaları artıyor – Kayseri'de KYK'lar ne durumda?