Arsa ve tarlaya talep yağıyor - İşte Kayseri'de en çok tercih edilen ilçeler!

Konut satışları son dönemde birçok faktörün etkisiyle azaldı. Vatandaşlar artık arsa ve tarlaya rağbet gösteriyor. Peki Kayseri'de en çok tercih edilen ilçeler hangileri? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Arsa ve tarlaya talep yağıyor - İşte Kayseri'de en çok tercih edilen ilçeler!

Konut satışlarındaki azalma en çok arsa ve tarla sahiplerine yaradı. Vatandaşlar ev almak yerine arsa ve tarla talebinde bulunuyor. Peki Kayseri’de en çok tercih edilen ilçeler nereler? İşte detaylar...

Konut fiyatlarındaki artış nedeniyle insanlar mevcut birikimlerini arsa ve arazilerde değerlendirmeye başladı. 2023 yılında arsa ve arazilere yoğun bir ilgi oldu.

Kahramanmaraş’ta yaşanan 6 Şubat felaketi sonrası insanlar alternatif alanlara yönelirken arsa ve tarlaları ön plana çıkardı. Pandeminin de etkisiyle Türkiye’nin deprem yaşamış olması farkındalığı beraberinde getirdi. İnsanlar ev almak yerine arsa ve tarla yatırımlarına daha fazla yöneldi.

Öte yandan yeni ev alamayan vatandaşlar arsa alalım, belki ev yaparız, belki de imarsız olsa bile Tiny House koyarız şeklinde yatırımlar yapmayı düşünüyor.

Peki Kayseri’de en çok tercih edilen ilçeler nereler?

Endeksa verilerine göre Kayseri’de Aralık 2023 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %75,85 artış gösterdi. Aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 2.033.130 TL olarak belirlenirken ortalama satılık konut büyüklüğü ise 165 metrekare oldu.
Analiz sonuçlarına göre ise en değerli konutların olduğu ilçelerin başını Hacılar ilçesi çekiyor. 

Hacılar ilçesi, şehrin büyümesiyle hızla gelişen bir bölgedir. Modern konut projeleri, alışveriş merkezleri ve okullar bu ilçenin değerini artırmıştır. Burada 27,183 metrekare büyüklüğündeki konut değeri 5.056.038 TL olarak belirlendi.

Hacılar’ın ardından 2. sırayı 13.033 metrekare ile 2.150.445 TL değerinde konutların bulunduğu Talas alıyor. 

Kayseri'nin doğusunda yer alan Talas ilçesi, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla bilinir. Erciyes Dağı'na yakınlığı, kış sporları için popüler bir destinasyon haline getirir. Aynı zamanda Talas Irmağı ve çevresi, doğaseverler için cazip bir alandır.

Hacılar ve Talas’ın ardından sırayla öne çıkan ilçeler ise Kocasinan, Yahyalı, Melikgazi, Develi, Yeşilhisar, İncesu, Bünyan olarak belirlendi.

Arsa ve tarlaya talep yağıyor - İşte Kayseri'de en çok tercih edilen ilçeler!