Arık'ın önerisi reddedildi

Kovid-19'dan ölen sağlık çalışanlarının şehit sayılması için Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın hazırladığı kanun teklifi TBMM'de reddedildi.

Arık'ın önerisi reddedildi

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın Kovid 19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılmasını içeren Kanun Teklifi, iç tüzük 37. Maddeye göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşüldü. Kanun teklifi üzerinde konuşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, konuşmasının başında Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının bazılarının isimleri anarak, “Daha adını sayamadığım, insanlara şifa dağıtmak isterken kendi hayatlarını kaybeden ve sayıları 400'ü bulan kahraman sağlık çalışanlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, onlar için rahmet diliyorum.” dedi.

“HA MERMİ ÜZERİNE KOŞANLAR HA VİRÜS ÜZERİNE KOŞANLAR"

Sağlık çalışanlarının pandemi döneminde insanüstü bir gayretle çalıştıklarını ifade eden Arık, Kovid-19'dan dolayı hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına şehit payesi verilmesini, sağlık çalışanlarının ise özlük haklarında düzenlemeye gidilmesi gerektiğini söyledi. Arık, "Ha merminin üzerine koşan vatan evlatları, ha gözle görülmeyen virüsün üzerine koşan vatan evlatları; her ikisi de aynı, her ikisi de vatanı ve milleti için canları pahasına en ön cephede mücadele ediyor. Bize sadece başsağlığı telefonları geliyor, 'Minnettarız, görev şehidi.' deniliyor. Bir süre sonra kalabalık etrafımızdan çekiliyor ve siz baş başa kalıyorsunuz acılarınızla. Yasal haklarımız neyi gerektiriyorsa bize haklarımızı verin. Hiçbir şey olmasa bile çocuklarımız 'Benim babam şehit.' deme onurunu taşısın.’ diyor. Gelin, bu sese kulak verin sayın milletvekilleri.” diye konuştu.

Arık’ın konuşmasının ardından yapılan oylamada kanun teklifi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Haber Merkezi