Arıkan: Siyasetçi ve bürokratların mal varlığı denetime açılmalı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Türkiye'deki mal varlığı tartışmalarını üzerine açıklama yaptı. Arıkan siyasetçilerin mal varlıklarının şeffaf olması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Türkiye’de son dönemde gündeme gelen mal varlığı tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. 

Arıkan; ‘Biz Türkiye’de son dönemde neyi konuşmak zorunda kaldık? Kimin kaç tapusu var, kimin nerede dairesi var meselesini konuşuyoruz’ dedi. Arıkan, iktidar ve muhalefete seslenerek mevcut kriz niteliğindeki tartışmaların yapıcı bir zemine dönüştürülmesi çağrısında bulundu.

‘Temiz evler seferberliği başlasın’

1990’lı yıllarda İtalya’da uygulanan temiz eller operasyonuna atıfta bulunan Arıkan, Türkiye’de benzer şekilde bir temiz evler seferberliği başlatılması gerektiğini söyledi. Arıkan, siyasetten bürokrasiye, hakimlerden valilere kadar herkesin mal varlığının şeffaf bir şekilde milletin denetimine açılması gerektiğini ifade etti.

‘Kimin kaç dairesi var ilgilenmiyoruz’

Arıkan ayrıca; ‘Gelin hep beraber ‘nereden bulduğunu gösteren yasayı çıkaralım. Kimse yanlış anlamasın. Biz kimin kaç tapusu var, kaç dairesi var ile ilgilenmiyoruz. Bu dairelerin tapularının nasıl alındığıyla ilgileniyoruz’ ifadelerini kullandı.