Arıkan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacak mı?

Kayseri kamuoyunda Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan'ın, CHP, İYİ Parti, Deva Partisi ve Gerçek Parti'nin ortak adayı olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olabileceği konuşuluyor. Peki Arıkan gerçekten belediye başkanlığına aday olacak mı? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in haber bülteninde…

Arıkan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacak mı?

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan’ın, CHP, İYİ Parti, Deva Partisi ve Gerçek Parti’nin ortak odayı olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceği iddiası son günlerde Kayseri kamuoyunda konuşulmaya başlandı. Herkes bu iddianın temelinin olup olmadığını sorgulamaya başladı.
Yerel seçimler yaklaştıkça, seçim heyecanı da artmaya başladı. Kayseri kamuoyunda, Kayseri belediye başkan adaylarının kimler olacağı merakla bekleniyor. Özellikle AK Parti’nin adayları ile ilgili pek çok senaryo konuşulurken, 7 Ocak Pazar günü açıklanacak adaylar arasında Kayseri’nin olmadığı basına yansıdı. AK Parti’nin pek çok ille birlikte Kayseri belediye başkan adaylarını 15 Ocak’ta Ankara’da açıklayacağı belirtiliyor.
AK Parti cephesinde gelişmeler bu şekilde devam ederken, muhalif partilerin kimleri aday göstereceği de merak ediliyor. CHP, şuana kadar Kayseri’de herhangi bir ismi aday gösterebilmiş değil. İYİ Parti’de de henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Sedat Kılınç, Kazım Yücel ve Yurder Şahin gibi isimler ön plana çıktı. Ancak hangi ismin hangi belediyeye aday gösterileceği henüz netleşmedi. Bu partilerin, AK Parti’nin yapacağı aday açıklamasını bekledikleri ifade ediliyor.
Kamuoyunda en çok merak edilen konulardan biri de Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan’ın Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olup olmayacağı. Arıkan’ın şu anda zemin yokladığı dile getirilirken, AK Parti’nin kamuoyunun desteğini almayan bir ismi aday göstermesi halinde Arıkan’ın, muhalefetin adayı olarak öne çıkabileceği ileri sürülüyor.
Arıkan’ın, milletvekilliğinden istifa etme zorunluluğu bulunmuyor. Bu nedenle, CHP, İYİ Parti, Deva Partisi ve Gerçek Parti’nin adayı olarak Büyükşehir Belediye Başkan adayı olma ihtimalinin güçlü olarak konuşulduğu, bu konunun 15 Ocak’tan sonra netlik kazanacağı kaydediliyor.