Araplar Kayseri'ye yatırım mı yapacak?

İzmir Tunus Fahri Konsolosu Türk ve Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği (TURAP) Genel Başkanı Sabuhi Attar ve TÜRAP Genel Başkan Yardımcısı Sedat Kutlu yönetim kurulu üyesi Kenan Kılıç ve beraberindeki heyet Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, TÜRAP'ın Kayseri ile iş birliği bağlamında önemli bir rol oynadığını ifade ettiler. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Araplar Kayseri'ye yatırım mı yapacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde İzmir Tunus Fahri Konsolosu TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar ve Türap Genel Başkan Yardımcısı Sedat Kutlu yönetim kurulu üyesi Kenan Kılıç, TÜRAP Yönetim Kurulu Arap ülkeleri iş birliği derneği üyeleri Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Sabuhi Attar TÜRAP'ın Kayseri ile iş birliği bağlamında önemli bir rol oynadığını ifade etti. 

Araplar Kayseri'ye yatırım mı yapıyor?

TÜRAP Arap ve Türk İş Dünyasını Birleştiriyor

TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar yaptığı konuşmada, Arap iş birliği derneğinin faaliyetlerinden bahsederek, 22 Arap ülkesi ve 7 Türk Cumhuriyeti'ni kapsayan bir iş birliği ağı oluşturduklarını ifade etti. Attar, Arap ülkelerindeki ve Türkiye'deki iş insanlarını bir araya getirerek iş ve ticaret ağlarını genişlettiklerini ve sektörel bazda fuarlar düzenlediklerini söyledi. Attar, bu faaliyetler kapsamında Türk firmalarını Arap ülkelerinde ağırladıklarını ve iş birliklerini geliştirdiklerini vurguladı.

Kayseri'den Arap Dünyasına İş Köprüsü

Attar, ziyaret ettikleri Türkiye Ticaret Odaları ve diğer STK'larla yapılan görüşmelerden bahsederek şöyle dedi; ‘Şimdiye kadar 21 tane organizasyonumuzu yaptık. Hem İzmir'de hem İstanbul'da son zamanlarda İstanbul'da yapıyoruz. Tabii bu sene başında Türkiye Ticaret Odalarını ziyarete başlamıştık. Çünkü bu iş birliği bütün Türkiye’yi kapsaması için güzel bir çalışma. Urfa, Adana, Antep Mersin ve Konya Ticaret Odası'nı ziyaret ettim. Bugün Kayseri Ticaret Oda Başkanı'mızı da ziyaret ettim. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Ve burada işbirliği nasıl yapalım? Kayseri iş insanları sanayicisiyle tüccarıyla ve Arap yatırımlarıyla bir çalışma nasıl geliştiririz, nasıl lobilerimizi güçlendiririz? Çünkü Arap ülkeleri de Türkiye’ye çok ihtiyacı var. Hem yatırım olarak, hem ticaret olarak, hem sanayi geliştirmesi Türkiye'de olsun ve Arap ülkelerde olsun birbirimize tamamlarız, ve bu ticaretini  ve lobilerini daha fazla faal haline getirmemiz lazım ve bunun vazifesini yapıyoruz. Yaklaşık 20 yıl bu görevi sürdürüyoruz ve güzel bir şekilde bütün Arap ülkeleri TÜRAB'ı tanıyor. Aynı şekilde Türkiye'de inşallah bu danışmalarının her zaman meyvesini getirdiği gibi o çalışmaları çoğaltacağız. Tüccarımıza, sanayicimize verimli olsun diye.’

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ yapılan ziyaretin önemine vurgu yaparak, kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.