Aralıklı oruç nedir, ne işe yarar?

Vücudumuza aldığımız besinlerin oluşturduğu metabolitik etkileri kontrol altına alabilmek için aralıklı oruç tercih ediliyor. Peki aralıklı oruç nedir nasıl uygulanır?

Aralıklı oruç nedir, ne işe yarar?

Aralıklı oruç sisteminde günlük beslenmemizi planlamak kısa vadede çok etkili sonuçlar yaratsa da uzun vade için çok kullanılabilir bir yöntem değil. Aksine uzun vadede vücudumuza bir takım kötü geri dönüşler  oluşturma  olasılığı da var. Öncelikle oluşturacağınız kalori açığı ile birlikte gün içinde ne kadar makro (Karbonhidrat, Protein, Yağ) tüketeceğinizi hesaplamanız lazım. Adından da  ‘oruç’ tutacağınız bu yöntemde vücudunuzu belli periyodlarda aç bırakmanız gerekiyor. Ne kadar aç bırakacağınızı tercih etmek size kalmış, fakat bu sistemi ilk defa deneyimleyecekseniz kendinizi çok uzun sürelerle zorlamamanızda fayda var.

Ne işe yarıyor?

Aralıklı oruç, vücuttaki kan şekerinin ve insülin dengesinin korunmasına yardımcı oluyor. Kalınan uzun süre açlığın da yarattığı etkiyle kilo kaybı sağlıyor. Vücutta azalan yağ oranı ve düzenli beslenme, metabolizma hızını yükseltiyor.