Araç sahiplerini sevindirecek haber! İndirim geliyor mu?

Gıdadan akaryakıta, giyimden sağlık ürünlerine kadar birçok sektörde fiyat artışları yaşanmaya devam ediyor. Bu artışlardan nasibini alan araç sigorta fiyatları ise araç sahiplerini düşündürüyor. Sigorta fiyatlarında ise indirim olması gündemde... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Araç sahiplerini sevindirecek haber! İndirim geliyor mu?

Türkiye'de pek çok sektörde fiyat artışları meydana geldi. Bu artışlardan nasibini alan araç sigorta fiyatları ise dudak uçuklatıyor. 

Araç sahiplerinin şikayetlendiği bir durum olan araç sigorta fiyatları ne yazık ki üst seviyelerde. Bu nedenle sigorta yaptıran araç sahiplerinin azaldığı belirtiliyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Trafik sigortası vr kara taşıtları sigortası (KASKO) fiyatlarının yüksekliği nedeniyle indirim cağrısında bulundu.

Araç sahiplerini sevindirecek haber! İndirim geliyor mu?

Sigorta fiyatlarının yüksekliği nedeniyle çok sayıda kişinin sigorta yaptırmadığını ifade eden Palandöken, acentelerden ulaştırma sektöründe çalışan şoför esnafına özel indirim sağlamalarını istedi.

Eskiden araba alınacak fiyata günümüzde araç sigortası yapıldığını belirten Palandöken, ''Eskiden araba alınacak fiyata şimdi sigorta yapılıyor. Bu da esnafımıza ağır geliyor. Tabii talepler bize geliyor. Ben bildiğiniz üzere 415 mesleğin başkanıyım. Yani şoförün, kamyoncunun, taksicinin, demircinin, bakırcının, bakkalın, manavın, kasabın. Tarif etmeme gerek yok. Onların halini görüyorsunuz.'' dedi.

Araç sahiplerini sevindirecek haber! İndirim geliyor mu?

Araç sigorta fiyatlarının yüksekliğinden yakınan Palandöken, şunları kaydetti: "Sigorta şirketleriyle çok takışırız. Bu sigorta meselesini sizler de birinci ağızdan duyuyorsunuz, biliyorsunuz. İnsanlar sigorta yapmaktan imtina ediyor ama Allah göstermesin bir kaza olduğu zaman hele bizim ülkemiz gibi deprem sigortası başta olmak üzere, trafik, Kasko sigorta ücretleri çok yüksek.

Size çay getiren çay ocağı da dahil olmak üzere. Hepsini ben temsil ediyorum. Sizinle olan münasebetlerini de biliyorum. Çünkü aynı şikayetleri size de yapıyorlar. 'Ödeyemiyoruz', 'Yapmayın.' Dolayısıyla bizim buradaki iş birliğimiz esnaf sanatkarın genelde işinin kolaylaşması, sigortanın zamanında yaptırılmasıdır."

Araç sahiplerini sevindirecek haber! İndirim geliyor mu?

Taksici esnafın kaskoyla ilgili problemleri, trafik sigortasının zorunluluğu olduğunu anlatan Palandöken şöyle devam etti: "Biliyorsunuz, Türkiye'de yaklaşık her 5 araçtan 1'nin sigortası yok. Yaptıramıyorlar, hem para hem de ihmalden kaynaklı. O gün de ne yapacağız, nasıl olacak, bu işi nasıl halledeceğiz diye kara kara düşünen insanlar... 81 ilden gelen acente sahipleri buradalar.

Bu acenteler, bulundukları şehirdeki Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik başkanlarıyla diyalog kurdurtmak suretiyle, en önemlisi kazan kazan modeliyle müşteri portföyünüzü yükseltirsiniz hem de onlara gerekli indirimleri sağlarsınız."