Araç sahiplerine kötü haber: Benzin zammı pompaya yansıyor!

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından art arda gelen zamlar vatandaşın alım gücünü zorluyor. Özellikle akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamlar Kayserili araç sahiplerini zorlamaya devam ediyor. Fiyatlar yüzde kaç değişime uğradı? Yeni zamlı akaryakıt fiyatları ne? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Araç sahiplerine kötü haber: Benzin zammı pompaya yansıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından art arda gelen zamlar vatandaşın alım gücünü zorluyor. Özellikle akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamlar Kayserili araç sahiplerini zorlamaya devam ediyor. 

14 Mayıs seçimi öncesi, 9 Mayıs tarihinde benzinin litre fiyatı 20 lira 33 kuruş, motorinin litre fiyatı 19 lira 19 kuruş seviyesinde seyretti.

Zamlarla beraber benzinin litre fiyatı 20 lira 33 kuruştan 38 lira 61 kuruş seviyesine ilerlerken, gelen toplam zam oranı yüzde 90 olarak kaydedildi.

Motorinin litre fiyatı ise 19 lira 19 kuruş seviyesinden 39 lira 17 kuruş seviyesine yükseldi. Zam oranı yüzde 104 olarak kayıtlara geçti.

Art arda gelen zamlar Kayserili araç sahibi vatandaşlarda da tepkiye sebep oldu. Vatandaşlar arasında zamların artışı tartışma konusu olmaya devam ederken, ne zaman nihayete ereceği ise merak konusu oldu.

Fiyatlar ise rafineriye uzaklık ve kâr marjlarına göre bayiler, iller ve ilçeler arasında farklılık gösteriyor.

Brent petrol nedir?

Brent Petrol, Kuzey Denizi’ndeki petrol sahalarından elde edilen bir ham petrol karışımıdır. Kuzey Denizi’nde 1971’de keşfedilen ve İskoçya kıyılarında bulunan Broom, Rannoch, Etive, Ness ve Tarbert isimli beş jeolojik oluşumun kısaltmasıdır. Londra Brent veya Brent Blend olarak da bilinir. 

Özellik olarak ise ham petrolün bir karışımı olmakla birlikte daha hafif, aşırı yoğun değil ve daha tatlıdır ve kükürt içeriği düşüktür. Bu nedenle de bir petrol standardı olarak kullanılır. Brent Petrol ise fiyatı 84.84 dolardan işlem görüyor.