Araç kiralama fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramına sayılı günler kala tatil programı yapan ve aracı olmayan vatandaşlar, araç kiralanmak için araştırma içerisine girdi. Bu da kiralık araç piyasasını hareketlendirdi. Araç kiralama fiyatları ne kadar? Günlük ve haftalık kiralama fiyatları ne kadar? Konuyla ilgili merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber Detaylarında…

Araç kiralama fiyatları ne kadar?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Otomobil piyasasında yaşanan dalgalanmalar, diğer yan sektörleri de olumsuz etkiledi. Piyasada sıfır araç bulmada yaşanan zorluklar, ikinci el piyasasını da adeta alt üst etti. İkinci el araç fiyatları neredeyse günlük artmaya başladı. Geçtiğimiz hafta döviz kurlarında aşırı yükselme olunca, diğer bütün mal ve hizmetler gibi araç fiyatlarında da ciddi yükselme oldu. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarının yüzde 10 civarında arttığı söyleniyor. Araç alım satımı artık döviz ve gayrimenkul gibi bir yatırım aracına dönüşmüş durumda.

Araç kiralama fiyatları ne kadar?
Piyasaya yeni araç arzının az olması, kiralık araç piyasasını da vurdu. Son haftalarda döviz kurunda yaşanan ciddi artış, kiralık araç fiyatlarının yüzde 20 yükselmesine neden oldu. Kurban Bayramı'nın yaklaşması ve okulların da yaz tatiline girmesine sayılı günler kala, özellikle tatile gitmek isteyen ve dışarıdan Kayseri’ye gelecek vatandaşlar otomobil kiralamak için seferber olmaya başladı. Kayseri’de Kurban Bayramı için yolculuk yapacak vatandaşlar araç kiralamak için bayilere akın etti. Kayseri’de oto kiralama bayileri de bayram öncesinde yoğunluk yaşandığını ve vatandaşların taleplerine yetişemedikleri söyledi. Tedarik sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar mağduriyet yaşıyor.

Araç kiralama fiyatları ne kadar?
Kurban Bayramı’na 2 haftadan az bir süre kala araç kiralama firmalarında yoğunluk yaşanıyor.  Kurban Bayramı öncesinde vatandaşın taleplerini karşıladıklarını ifade eden araç kiralama firma yetkilisi Ahmet Adıbelli, bayram öncesinde yoğunluk yaşandığını, araç kiralamak isteyen vatandaşların rezervasyon yapmaları gerektiği söyledi. Adıbelli, ”Kayseri’de günlük araç kirası en düşük 600 liradan başlayarak, 2 bin liraya kadar çıkabiliyor. Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte bu fiyatlarda artış yaşanabilir. Kurban Bayramı için 4 günlük araç kirası en düşük 2400 liradan başlıyor.” ifadelerini kullandı.