APP plakalarla ilgili kritik gelişme: Süre yeniden mi uzatılıyor?

Kayseri'de de yüzlerce araç sahibinin plakasını değiştirmek zorunda kaldığı standardın dışındaki APP plakalarla ilgili yeni iddia ortaya atıldı.

Kayseri’de yüzlerce araç sahibini ilgilendiren APP plaka uygulamasıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Trafikte yenilenen yeni düzenleme sonrası büyük tartışma konusu olan APP plakalar için sürücülere tanınan süreyle ilgili kritik bir gelişme yaşandı.

İçişleri Bakanlığı, APP plaka kullanan sürücülerin mağduriyet yaşamaması için başlangıçta plakalarını standart plakalara çevirmeleri için 1 Nisan 2026 tarihine kadar süre tanımıştı. Ancak CNN TÜRK’te yer alan habere göre, bu sürenin 1 Ocak 2027’ye kadar uzatılması gündemde.

Kayseri’de uzun kuyruklar oluşmuştu!

Yürürlüğe giren yeni düzenleme gereği ‘APP’ plaka olarak bilinen standartlara aykırı plakalarını 140 bin TL ceza yememek için değiştirmek isteyen sürücülere son tarih 1 Nisan olarak açıklandı. 140 bin lira ceza ödemek istemeyen vatandaşlar Şoförler Odası’nda uzun kuyruklar oluşturmuştu. Tramvayda ve otobüslerde ellerinde plakalarla gezen vatandaşlar yaşanan yoğunluktan dolayı şikayetçi olduklarını dile getirerek yaşanan probleme acil çözüm getirilmesi gerektiğini belirtmişti.

APP süresi uzatılacak mı?

Yeni trafik düzenlemesiyle birlikte APP plaka kullanan sürücüler için ağır yaptırımlar uygulanması planlanmış, standart plakalara geçiş zorunlu hale getirilmişti. Süre uzatımıyla birlikte sürücüler, cezai yaptırımlardan kaçınmak için daha fazla zaman kazanabilecek. Sürenin uzatılmasıyla ilgili resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.
 

Sıkça Sorulan Sorular

1. APP plakalarda süre uzatılacak mı?

Kaynaklarda yer alan bilgilere göre, 1 Nisan 2026 olarak belirtilen süre 1 Ocak 2027 tarihine kadar uzatılacak.