Anne tarifi ile 'Lokum gibi Kavurma' yapımı…
Kurban Bayramı başladı. Kurbanını kesenler 'Lokum gibi kavurma' tarifini araştırmaya başladı. Peki, kavurma nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Sabah kılınan bayram namazının ardından Kurban Bayramı başladı. Kurbanını ilk gün kesen vatandaşlar kavurma hazırlığına başladı. Peki, lokum gibi kavurma nasıl yapılır?
Kurban bayramının olmazsa olmazı mis gibi kavurmadır. Kendi yağıyla lezzetlenen kavurma bayramları lezzeti ile süsler. Lokum gibi kavurma elde etmek için sadece kendi yağında pişirmek ve eti dinlendirmek yeterli olacaktır. İşte annelerimizin hazırladığı lokum gibi kavurmanın tarifi;
Malzemeler
1 kilogram ete göre diğer malzemeler hesaplanmıştır. Siz etin miktarına göre diğer malzemeleri artırabilirsiniz.
1 kilogram et
250 gram iç yağı
1 çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı
Tencereye ilk olarak doğradığımız etleri koyuyoruz. Orta ateşte etleri suyunu bırakıp geri çekene kadar pişiriyoruz. Etler suyunu çekince iç yağı ekliyoruz. İç yağı ile kavurup tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte etler pişene kadar kontrol edelim. Afiyet olsun!