Anne Kurabiyesi - Pratik Kurabiye Tarifi - Az Malzemeli Kurabiye Tarifi

Gastronomi dünyasının vazgeçilmezi Anne Kurabiyesi tarifiyle sofralarınıza enfes bir lezzet katmaya hazır mısınız? Az malzemeyle pratik bir şekilde hazırlanan bu nefis kurabiyeler, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damakları şenlendiriyor. Kurabiye Haberleri, Tatlı Haberleri için bize takip etmeye devam edin. Nefis tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Anne Kurabiyesi - Pratik Kurabiye Tarifi - Az Malzemeli Kurabiye Tarifi

Gastronomi dünyasının vazgeçilmezi Anne Kurabiyesi tarifiyle sofralarınıza enfes bir lezzet katmaya hazır mısınız? Az malzemeyle pratik bir şekilde hazırlanan bu nefis kurabiyeler, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damakları şenlendiriyor.

Evdeki basit malzemelerle yapılan Anne Kurabiyesi, özellikle pratik atıştırmalık arayanlar için ideal bir tercih. Yapımı sadece birkaç adımda tamamlanan bu kurabiyeler, misafirlerinizi etkilemek ve sevdiklerinizi şımartmak için harika bir seçenek. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

3 adet yumurta 

1,5 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı toz şeker

1 portakal ya da limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

4 buçuk su bardağı un

Hazırlanışı;

Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Unu ölçülü miktarda ekliyoruz. Unun üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek, bir çay kaşığı karbonatın üzerine limon sıkarak harcımıza ilave ediyoruz. Hamurumuz kurabiye hamurundan yumuşak, kek hamurundan katı olacak şekilde kıvama gelene kadar çırpıyoruz.

Anne Kurabiyesi - Pratik Kurabiye Tarifi - Az Malzemeli Kurabiye Tarifi

Kaşığı sıvı yağa batırıyoruz hamurdan bir parça alıyoruz. Yağlı elimizde yuvarlayıp fırın kağıdı serili tepsimize diziyoruz. Üzerini cevizle veya dilediğiniz ürünle süsleyebilirsiniz.

Anne Kurabiyesi - Pratik Kurabiye Tarifi - Az Malzemeli Kurabiye Tarifi

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Kurabiye Haberleri ve Tatlı Haberleri için başka bir lezzet turunda görüşmek üzere afiyet olsun…