Ankara'da büyük Kayseri Zirvesi! İktidar ve muhalefet vekilleri şehir için bir arada...

Ankara bugün Kayseri zirvesine ev sahipliği yapacak, TOBB'da yapılacak zirvenin en kritik özelliği ise iktidar ve muhalefet milletvekillerinin de katılacak olması... Zirvede Kayseri adına ortak bir irade gösterilmesi beklenirken, çıkacak sonuçların uygulanabilirliği ise merakla konusu oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Ankara'da büyük Kayseri Zirvesi! İktidar ve muhalefet vekilleri şehir için bir arada...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara bugün Kayseri zirvesine ev sahipliği yapacak. Toplantı Ankara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) yapılacak zirvenin en kritik özelliği ise iktidar ve muhalefet milletvekillerinin de katılacak olması... Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Borsa Başkanı Recep Bağlamış ile OSB Başkanı Mehmet Yalçın da Ankara TOBB'da gerçekleşecek olan zirveye dahil olarak gündemi belirleyecek isimler arasında yer alıyor. 

Kayseri’nin ekonomik alt yapıya dair sorunlarından, ulaşım, Suriyeli-Afgan mülteci konusundan, sağlık sektörü, eğitim, işsizlik ve istihdam, tarım ve hayvancılık gibi satır başlarının gündeme gelmesi ve etraflıca irdelenerek her görüşten vekil ve önemli ismin fikir beyan etmesi bekleniyor. Genel seçimler öncesi de benzer içeriğe sahip Kayseri zirveleri gerçekleşmiş fakat alınan kararlar doğrultusunda fiiliyata geçilmeyen buluşmalar olmuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Milletvekilleri; Hulusi Akar, Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Bayar Özsoy, Murat Cahid Cıngı, MHP Milletvekilleri; İsmail Özdemir, Baki Ersoy, İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Saadet Partisi Milletvekili Mahmut Arıkan, CHP Milletvekili Aşkın Genç'in de dahil olması beklenen zirvede Kayseri adına hangi kararların alınacağı ve bunların hayata geçirilip geçirilmeyeceği Kayserili tarafından merak edilen bir husus...

Bugün Ankara TOBB'da gerçekleşmesi planlanan zirve saat 19.00’da iktidar ve muhalefetin Kayseri adına ortak bir irade göstermesi beklenirken, çıkacak sonuçların uygulanabilirliği ise merakla beklenen konular arasında diyebiliriz.