Kayserilileri Üzecek Haber - Bayram Öncesi Yine Zam

Bayrama az bir zaman kala, bir hafta geçmeden kırmızı ete ikinci bir zam geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Bayrama az bir zaman kala, bir hafta geçmeden kırmızı ete ikinci bir zam geldi. Yapılan son zamlarla birlikte kırmızı et rekor seviyelere yükseldi.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin haftalık raporlara göre dana ve kuzu karkas et kesim fiyatlarında son bir haftada belirgin bir yükseliş görüldü.

Market raflarına yansıyan yeni zamlar, tüketicilerde endişeye sebep oluyor.

Kırmızı et fiyatlarına üst üste gelen zamların sebebinin maliyetlerdeki artış olduğu ileri sürüldü.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin internet sitesindeki verilere göre, İç Anadolu Bölgesinde dana karkas etinin kilogram fiyatı 6 lira 40 kuruş, kuzu karkas etinin kilogram fiyatı ise 16 lira 30 kuruş arttı.

Konseyin sitesinde yer alan haftalık raporlara göre, İç Anadolu Bölgesi'nde, yağsız dana ve yağsız kuzu fiyatlarındaki zamlar şu şekilde;

• Dana bıçak yağsız kilogram fiyatı 325,10 TL'den 331.50 TL'ye
• Kuzu bıçak yağsız kilogram fiyatı 385,30 TL'den 401.60 TL'ye yükseldi.

Bölge genelinde ise

• Dana bıçak yağsız kilogram fiyatı 308,66 TL'den 324.14 TL'ye
• Kuzu bıçak yağsız kilogram fiyatı ise 357,40 TL'den 384.23 TL'ye çıktı.

Maliyetlerdeki artışların, hayvan yetiştirme koşullarındaki değişimlerin ve talep ile arz dengesizlikleri et fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

Yaşanan bu olumsuz durum, kırmızı et üreticileri ve dağıtıcılarının da negatif yönde etkilenmesine neden oluyor.
Art arda gelen zamlar, hem vatandaşların cebini hem de işletme karlarını azaltarak sektördeki istihdamı olumsuz yönde etkileyebilir.

ÖZEL HABER
Yorumlar 4
Kaan 30 Mart 2024 21:46

Ohh ne alaa Sahipsiz bir memleket millet can derdinde. kabine ve devleti yönetenler,kapı kapı oy peşinde.kartelciler,tefeciler, stokcular,rantiyeciler zamlarada zam vermişler.bundan daha doğal ne olabilir.milleti soyan soyana

Ziyaretçi 30 Mart 2024 20:34

Kayseri'de market ve kasaplarda en ucuz yağlı kıyma kg ı 500 TL den başlıyor ve etin özelliğine göre yukarı doğru artıyoe. Nerde 350 ye et.

Azize 30 Mart 2024 19:04

Sürekli zam yapıp fırsstçılık yapanların ahirette yeri yok yatacak yer bulamasınlar inşallah

Kader 30 Mart 2024 12:55

Malum üç aylar ile başlayan mübarek gün ve gecelerden sonra kurban bayramına kadar baya zam yemesi lazım ki etin doysun sonrada milleti doyursun.Millet üç kağıtçı olmuş kısa yoldan köşe donme peşindeyiz Allah bizlere akıl fikir versinde dürüst olmayı helal kazancı öğrenelim.

Bakmadan Geçme