Amerika hayali kuranlar dikkat! Green Card başvurusu yaparken...

Amerika Birleşik Devletleri GreenCard (Yeşil Kart) başvuruları dün itibarıyla online olarak başladı. Green Card, ABD'de yaşamak ve çalışmak isteyen milyonlarca vatandaş için bir kapı aralıyor. Bu yıl Türkiye de başvuru yapma hakkına sahip ülkeler arasında yer alıyor. Başvuru yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar neler? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Amerika hayali kuranlar dikkat! Green Card başvurusu yaparken...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Amerika hayali kuran vatandaşlar dikkat! Amerika Birleşik Devletleri GreenCard (Yeşil Kart) başvuruları dün itibarıyla online olarak başladı. Green Card, ABD'de yaşamak ve çalışmak isteyen milyonlarca vatandaş için bir kapı aralıyor. 

ABD’de yasal  olarak süresiz yaşama ve çalışma imkanı tanıyan Green Card için başvurular 4 Ekim’de Travel State internet sitesi üzerinden alınmaya başlandı. ABD'de süresiz yaşama ve çalışma imkanı tanıyan Yeşil Kart başvuruları 4 Ekim 2023 ve 7 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Bu yıl Türkiye de başvuru yapma hakkına sahip ülkeler arasında yer alıyor.

Amerika Green Card Başvurusu yaparken dikkat edilecek detaylar

Ücretsiz biçimde başvuru yapılırken, başvuru bilgilerinin doğru biçimde doldurulması fotoğraf boyutunun istenen boyutlara uygun olması halinde başvurunuz değerlendirilmeye alınacaktır.

DV Lottery sayfasından alınan başvurularda 1 kişinin yalnızca 1 başvurma yapma hakkı bulunuyor.

Green Card çekilişleri için, Diversity Visa (DV) Lottery üzerinden ücretsiz bir şekilde başvuru yapılabilir. Green Card çekilişi için başvurular resmi internet sitesi olan https://dvprogram.state.gov/  sitesi üzerinden yapılıyor. Başvuru formunu doldurduktan sonra verilen konfirmasyon numarasını saklamak önem arz ediyor. Birden fazla başvuru yapanların başvuruları geçersiz sayılacak.

Başvuru sayfası ingilizce, Türkçe'ye çevirmek için vatandaşlar için talimatları okuduktan sonra tarayıcının sağ üst, üç çizgiye tıklamanız yeterli. DV Programına girmek için  “Girişi Başlat” butonuna tıklamanız gerekiyor.

7 Kasım Salı günü saat 20:00’de sona erecek. Green Card başvuru sonuçları, 4 Mayıs 2024 tarihinde erişime açılacak.