Altının yükselişine sarraf yorumu: 'BU DAHA İYİ GÜNLERİMİZ'

Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası döviz ve altın yükselişini sürdürüyor. Altın fiyatları rekor seviyelerinden işlem görmeye devam ederken durum karşısında konuşan Kayserili sarraflar 'Altının yükselişi henüz beklediğimiz seviyeye ulaşmadı. Bu daha iyi günlerimiz.' yorumunda bulunuyorlar.

Altının yükselişine sarraf yorumu: 'BU DAHA İYİ GÜNLERİMİZ'

Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrası döviz ve altın yükselişini sürdürüyor. Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 564 lira seviyesinde işlem görüyor. Cuma günü dolar kuru ve altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 1,5 üzerinde 553,5 liradan tamamladı.

 

“ALTIN DAHA DA YÜKSELECEK”

ABD’den gelen kritik gelişmeler altının ons fiyatı üzerinde etkili olurken, bu durum yurt içinde gram altını da etkiledi. Durum üzerine değerlendirmelerde bulunan Kayserili sarraf Hayri Varinli, “Altının bu önlenemez yükselişi bizim beklediğimiz bir şeydi geçtiğimiz yılki yükselişinden sonra. Bir ara düştü. 460-470 leri  gördük. Bizim gördüğümüz bizim bildiğimiz bir şey var ki, altın gördüğü yeri unutmaz. Zaten gelecekti buralara ve geldiğinde de zaten eski rekorunun üstüne çıkar diye bekliyorduk. Bizim beklentimiz 600 lira. Henüz bizim beklediğimiz yükselişe ulaşmadı. Daha yukarısı var muhakkak tahminen yılbaşına doğru göreceğiz. Bu günler iyi günler.” ifadelerini kullanırken dövizin hareketleneceğinin belli bir durum olduğunu belirtti. Varinli, “Dolar da 10 liraya yaklaştı. Altın da dövize bağlı. Dolar yükseldiğinde altın da otomatik olarak etkileniyor. Bu beklenen bir şeydi. Faizlerin de düşmesinin çok büyük etkisi oldu ki bu da zaten merkez bankasının faizleri düşürmesiyle dövizin hareketleneceği belliydi. Döviz hareketlenince altın da hareketlenecek. Beklenen bir şeydi. Daha da yükseliş bekliyoruz. Tabi bu bir yatırım tavsiyesi değil bunu da belirtmiş olalım.” şeklinde konuştu.

 

“SEKTÖRDE HAREKETLİLİK BEKLİYORUZ”

Yükselişle birlikte hareket beklediklerini aktaran Sarraf Varinli, “Bu yükselişle beraber insanlar çeyreğin yanına yaklaşamıyor bile artık. Ancak gram alınabiliyor. Hatta gramın da yarısı var çeyreği var. Bizde yarısı var da çeyreği yok. Ama şuan gram altın rövaşta. Çeyreğe ulaşılması çok biliyorsunuz o yüzden grama rağbet daha çok. Yazın olan hareket şuan yok elbette. Yatırımcı için yükseliş elbette iyi. Bizde de şöyle bir durum var. Düşerken iş olmaz çıkarken iş olur. Bizim milletimiz kaçanı kovalamayı sever. Biz de bu yükselişten sonra bir hareket bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABER: SELMA KÖSEDAĞ