Altını olanlar ve altın alacaklar dikkat! 6 ayın en düşüğü...

Altın alacaklar dikkat! 6 ayın en düşüğü... ABD Merkez Bankası (FED)'in şahin açıklamaları ve diğer bölge başkanlarının faize sıcak bakmasıyla birlikte eylül ayının son haftası düşüş ivmesi başlayan ons altın düşüşünü sürdürüyor. Faiz artırımı altını nasıl etkileyecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Altını olanlar ve altın alacaklar dikkat! 6 ayın en düşüğü...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın alacaklar dikkat! 6 ayın en düşüğü... ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın şahin açıklamaları ve bölge başkanlarının faize sıcak bakmasıyla beraber, eylül ayının son haftasında düşüş ivmesi başlayan ons altın, sürekli düşüşünü devam ettiriyor.

Paratic'in haberine göre, altın üzerindeki baskı artarken, Atlanta FED Başkanı Raphael Bostic FED'in faiz indirimine girmesinin uzun zaman süreceği, enflasyonun yüzde 2’lik hedefe kısa sürede inmeyeceği, bu yüzden sabırlı olunması gerektiğini ifade etti. 

Bir yorumda da Cleveland FED Başkanı Loretta Mester’den geldi. Moster, “Eğer ekonomi bir sonraki toplantıda da son toplantımızdaki gibi görünürse, bir faiz artışını daha desteklerim.” diyerek faiz artırımının devam edeceğinin sinyallerini verdi.

Ons altın düşüşünü sürdürüyor!

Altın fiyatları güçlenen faiz artışı değerleriyle düşüşünü sürdürüyor. Dün 1815 dolara kadar inen ons altın, bu sabah 1821 dolar seviyesinde, haftalık olarak yüzde 5 değer kaybederken aylık olarak yüzde 6 değer kaybetmiş oldu.1811 dolar destek noktası olarak izlenecek. Yukarı yönlü harekette ise 1834 dolar direnci izlenecek.

Haftalık kaybı yüzde 5, aylık kaybı yüzde 6 civarında olan ons altın için FED baskısının bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Bugün  Dolar/TL 27,53’ten işlem görürken, Gram altın 1612, çeyrek altın ise 2580 liradan satışa sunuluyor.