Altın Rekor Tazelemeye Devam Ediyor! - Kayseri'de Güncel Altın Fiyatları

Altın fiyatları haftanın üçüncü günün de rekor tazelemeye devam ediyor. Küresel piyasaların etkisiyle yükselişe geçen gram ve çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 6 Mart güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Altın Rekor Tazelemeye Devam Ediyor! - Kayseri'de Güncel Altın Fiyatları

Altın fiyatları küresel piyasaların etkisiyle rekor tazelemeye devam ederken altın yatırımcısı, gram ve çeyrek altının önümüzdeki günlerde ne kadar olacağını merak ediyor. Dünya genelinde yaşanan jeopolitik gerginlikler ve ekonomik belirsizliklere bağlı olarak altın fiyatları güçlü bir yükseliş gösteriyor. Güvenli liman olarak bilinen altın, yatırımcıların riskten kaçındığı bir dönemde talep buluyor.

İslam Memiş yıl içerisinde ki öngörülerini hatırlattığı köşe yazısında; 'Yıl içinde 12-15 bin puan seviyesi ile alakalı öngörümde bir değişlik yok. Ons altın 2 bin 2.150 dolar aralığında oyalanırken asıl hedefi 2.350 dolar' dedi. Ons altının dün 2 bin 141 dolar seviyesine yükseldiğini söyleyen Memiş, 100 dolarlık bir satış gelmesinin gerektiğini söyledi. Ekonomist İslam Memiş altının fiyatının baskılandığını, aslında piyasaya sunulandan daha yüksek seviyede fiyatlar olduğunu ifade ediyordu. 100 dolarlık satışın fiyatların baskılamadan kurtulması için istediği söylenebilir.

Gram altın serbest piyasalarda dün 2 bin 327 liraya yükseldi. Cuma günü 2 bin 173 lira seviyesinden kapanış yapan gram altın 1 günde 154 lira değer kazandı. İslam Memiş, 'Piyasa beklendiği gibi yolunda devam edeken, sert yükselişler ekonomi yönetimini rahatsız edebilir' dedi.

İşte 6 Mart Kayseri’de altın fiyatları    

Gram altın
Alış: 2,171
Satış: 2,171

Çeyrek altın
Alış: 3,699
Satış: 3,790

Yarım altın
Alış: 7.397
Satış: 7.627

Cumhuriyet altın
Alış: 14.772
Satış: 15.276