Altın Fiyatları Yerel Seçimlerden Sonra Tarihi Zirveye mi Ulaşacak?

Haftayı yükseliş ile kapatan altın fiyatları, 31 Mart Pazar günü de yukarı yönlü hareket ediyor. Ekonomistlere göre altın fiyatları, yerel seçimler sonrası tarihindeki en yüksek seviyeye çıkacak. Peki, altın fiyatları güne hangi seviyede başladı? 31 Mart güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Altın Fiyatları Yerel Seçimlerden Sonra Tarihi Zirveye mi Ulaşacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları, haftayı yükselişle kapatmanın ardından 31 Mart Pazar günü de yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Ekonomistlere göre, Türkiye'deki yerel seçimlerin açıklanmasının ardından altın fiyatlarının tarihin en yüksek seviyesine çıkabileceği yönünde değerlendiriliyor.

'Popülizm, algı, dezenformasyona dikkat'

Yerel seçimler öncesi ve sonrasında yaşanan siyasi belirsizlikler, yatırımcıların güvenli liman arayışına girmelerine neden oluyor. Bu durum, altın gibi geleneksel güvenli liman varlıklarının talebinde artışa yol açıyor. Ekonomist İslam Memiş, Tv100’deki köşe yazısında, Ekonomist İslam Memiş, her seçim öncesi tekrarlanan ‘Seçim sonrası yandık, bittik, kül olduk’ gibi popülist söylemlere dikkat çekerek, bu söylemlerin altında yatan sebeplerin popülizm, algı, dezenformasyon ve siyasi kindarlık olduğunu belirtti. Memiş, yatırımcıları bu tür algılara karşı uyararak, alınan kararların bu operasyonlara karşı yapılması gerektiğini vurguladı.

Döviz kurları ve altın fiyatları gibi ekonomik göstergelerdeki yükseliş trendlerinin seçim öncesi belirsizlik ortamında artabileceğine işaret eden Memiş, ancak borsa ve faiz getirisi gibi diğer finansal enstrümanların da yüksek getiri potansiyeline sahip olabileceğini dile getirdi. Ayrıca, enflasyonun yükselişini sürdürebileceğine dikkat çeken Memiş, kripto paraların da yatırımcılara önemli getiriler sağlayabileceğini belirtti.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 31 Mart Kayseri’de altın fiyatları    

Gram altın
Alış: 2,329
Satış: 2,330

Çeyrek altın
Alış: 4,042
Satış: 4,251

Yarım altın
Alış: 8.038
Satış: 8.256

Cumhuriyet altın
Alış: 16.273
Satış: 16.736