Altın fiyatları yeni güne nasıl başladı? (14 Mart)

Altın fiyatları, ons altında meydana gelen değişimlerden dolayı dalgalı ilerlemeye devam ediyor. Ancak ekonomistlere göre altın piyasasının önümüzdeki günlerde yüksek seviyelerine ulaşacağını ön görüyor. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 14 Mart güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Altın fiyatları yeni güne nasıl başladı? (14 Mart)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları haftanın dördüncü gününde dalgalı ilerliyor. Ekonomistler, altının ons başına değeri, yatırımcıları altına yönlendirdiğini, Ukrayna'daki gelişmeler ve Orta Doğu'daki tansiyonun yarattığı belirsizliklerden ötürü de fiyatların önümüzdeki günlerde yükseleceğini belirtti.

Ekonomistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadele adımlarının, faiz artırım beklentilerini güçlendirdiğini ve bu durumun altın fiyatlarını olumsuz etkileyebileceğini belirtiyorlar. Ancak şu anki piyasa koşullarında, yatırımcıların hala güvenli liman arayışında oldukları ve bu nedenle altına olan talebin devam ettiği gözleniyor. Talebin artmasından dolayı da çoğu kuyumcularda gram ve çeyrek altının kalmadığı vatandaşın artık altın bulmakta zorlandığı kamuoyunda konuşulur hale geldi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 14 Mart Kayseri’de altın fiyatları    

Gram altın
Alış: 2,239
Satış: 2,239

Çeyrek altın
Alış: 3,934
Satış: 4,068

Yarım altın
Alış: 7.869
Satış: 8.039

Cumhuriyet altın
Alış: 16.074
Satış: 16.345