Altın fiyatları güne nasıl başladı?

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından gram, çeyrek ve cumhuriyet altını kademeli olarak yükselmeye başladı. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 18 Şubat güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Altın fiyatları güne nasıl başladı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları Fed’in faiz kararından sonra ani bir düşüş yaşamıştı. Ancak kademeli olarak tekrar yükselmeye başladı. Gram altın, bugün itibarıyla 1.994 TL'ye, çeyrek altın ise 3.393 TL'ye satılıyor. Yarım altın 6.806 TL, tam altın ise 13.215 TL'den işlem görüyor.

Uzmanlar, altın fiyatlarındaki yükselişin küresel ekonomideki belirsizlikler ve jeopolitik risklere bağlı olduğunu söylüyor. ABD'nin faiz artırımlarına rağmen yatırımcıların güvenli liman olarak altına yönelmesi de fiyatların yükselmesinde önemli rol oynuyor.

Altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleyeceği ise merak konusu oldu. Uzmanlar, fiyatların kısa vadede yükseliş trendini sürdürebileceğini, ancak uzun vadede ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikasına ve küresel ekonomideki gelişmelere bağlı olarak değişebileceğini belirtiyor.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 18 Şubat Kayseri’de altın fiyatları    

Gram altın
Alış: 1,994
Satış: 1,994

Çeyrek altın
Alış: 3,393
Satış: 3,486

Yarım altın
Alış: 6.806
Satış: 6.990

Cumhuriyet altın
Alış: 13.509
Satış: 13.918