Altın fiyatları güne nasıl başladı? (6 Şubat)

Altın fiyatları haftanın ikinci gününe düşüş ile devam ediyor. Ons altın fiyatı, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına yönelik endişelerin artmasıyla son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. Peki, bu hafta altın fiyatları nasıl ilerleyecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Altın fiyatları güne nasıl başladı? (6 Şubat)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları yeni güne düşüş ile başlamasının ardından altın yatırımcısı bunun alım fırsatı olup olmadığını merak ediyor. Altın fiyatlarındaki düşüşün nedenleri arasında ABD'de güçlü istihdam verilerinin açıklanması ve faiz artış beklentilerinin artması yer alıyor. ABD'de Aralık ayında tarım dışı istihdamda 514 bin kişilik artış gerçekleşti. Bu, beklentilerin oldukça üzerinde bir artış olarak yorumlandı. Güçlü istihdam verileri, ABD ekonomisinin güçlü bir şekilde büyüdüğünü ve Fed'in faiz artırımlarına devam edeceğini gösteriyor. 

Ekonomist İslam Memiş, Tv100’deki köşe yazısında bu hafta altının hangi seyirde ilerleyeceğini açıkladı. Memiş; ‘Ons altın da 2 bin 2 bin 50 dolar aralığını takip edeceğimi belirtmiştim. Cuma günü 2 bin 57 dolara yükselen ons altın, haftayı 2 bin 36 dolar seviyesinden tamamladı. Bu hafta için 2 bin- 2 bin 50 dolar aralığı geçerliliğini koruyor’ dedi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 6 Şubat Kayseri’de altın fiyatları    

Gram altın
Alış: 1,992
Satış: 1,992

Çeyrek altın
Alış: 3,357
Satış: 3,449

Yarım altın
Alış: 6.694
Satış: 6.815

Cumhuriyet altın
Alış: 13.368
Satış: 13.548