Altın fiyatları güne nasıl başladı? (20 Şubat)

Yeni haftaya yükseliş ile başlayan altın fiyatları, haftanın ikinci gününe hangi seyirde başladığı merak ediliyor. Yatırımcılar ise riskli varlıklardan uzaklaşarak güvenli liman olarak kabul edilen altına yöneliyor. Peki, altın fiyatları önümüzdeki günlerde nasıl seyredecek? 20 Şubat güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Altın fiyatları güne nasıl başladı? (20 Şubat)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları haftanın ikinci gününe yatay seyirde devam ediyor. Ons altın fiyatı da yükselişini sürdürüyor ve şu anda 2.020 dolar seviyesinde işlem görüyor. Uzmanlar, ons altının önümüzdeki günlerde 2.100 dolar seviyesini aşabileceğini tahmin ediyor.

Yatırımcı riskli varlıklardan uzaklaşıyor

Altın fiyatlarındaki bu yükseliş, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına ilişkin endişelerin artması ve küresel ekonomideki belirsizliklerin artmasıyla ilişkilendiriliyor. Yatırımcılar, riskli varlıklardan uzaklaşarak güvenli liman olarak kabul edilen altına yöneliyor.

Ekonomist İslam Memiş, Perşembe günü açıklanacak olan faiz kararında bir değişiklik olmayacağını ön gördü. Ancak merkez bankasının sürpriz kararlar verebileceğini dolayısyla piyasalarda farklı bir hareketlilik olabileceğini belirtti.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 20 Şubat Kayseri’de altın fiyatları    

Gram altın
Alış: 2,007
Satış: 2,007

Çeyrek altın
Alış: 3,439
Satış: 3,530

Yarım altın
Alış: 6.899
Satış: 7.080

Cumhuriyet altın
Alış: 13.693
Satış: 14.098