Altın fiyatları güne nasıl başladı? (19 Ocak)

Haftanın son gününde altın piyasası yükseliş trendine devam ediyor. Peki, yatırımcı orta ve uzun vadede yatırım yapmalı mı? 19 Ocak güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Altın fiyatları güne nasıl başladı? (19 Ocak)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haftanın son gününde altın fiyatlarının ne kadar olduğu yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Analistlere göre küresel piyasalarda risk iştahının azalmasının ve güvenli liman olarak görülen altın talebinin artmasının altının ons fiyatını desteklediğini belirterek, ancak Fed'in agresif faiz artırımı beklentilerinin altının yükselişini sınırladığını ifade ediyorlar.

Ekonomist İslam Memiş, Tv100’deki köşe yazısında jeopolitik risklerin devam ettiği, bundan dolayı da ekonomide belirsizlik olduğunu aktardı. Memiş; ‘Nereye bakarsak sorun. Ülkeler barut fıçısı gibi. Geleceğe dair ise endişe ve belirsizlik... Bu ortamda küresel ekonomiye dair iyimser beklentisi olanlara diyecek bir şey yok. Kendi düşünceleridir. Ancak şunu unutmamak gerek; Bu süreç sancılı ve belirsiz geçecek. Türkiye ekonomi planını bildiğiniz gibi. Sıkılaştırma politikası, faiz ve iç piyasayı daraltma. Kredi muslukları kapalı olmaya devam edecek. Enflasyon malum’ ifadelerine yer verdi.

İşte 19 Ocak Kayseri’de altın fiyatları    

Gram altın
Alış: 1,964
Satış: 1,965

Çeyrek altın
Alış: 3,342
Satış: 3,406

Yarım altın
Alış: 6.685
Satış: 6.781

Cumhuriyet altın
Alış: 13.330
Satış: 13.521