Almanya'da çalışmak isteyenler bavulunuzu hazırlayın! 60 bin alım yapılacak

Almanya'da çalışmak isteyen Kayserililer, bavulunuzu hazırlayın. Bu meslekleri yapanları Almanya havada kapıyor. İşte Almanya'da çalışmak için gereken koşullar... Almanya hangi meslekler için alım yapacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Almanya'da çalışmak isteyenler bavulunuzu hazırlayın! 60 bin alım yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Almanya'da çalışmak isteyen Kayserililer bavulunuzu hazırlayın. Bu meslekleri yapanları Almanya havada kapıyor. İşte Almanya'da çalışmak için gereken koşullar... Almanya'da yeşil enerjiye geçişin önem kazanmasıyla beraber, dönüşüm için gerekli olan evlerde kullanılan ısı pompaları yaygın hale geliyor. Gaz veya diğer ısıtma sistemleri olmadan evlere ısı pompası takılmasının zorunlu hale gelmesiyle beraber, kaloriferci ve tesisatçılara olan ihtiyaç da artış gösterdi.

60 bin tesisatçı ve kaloriferci gerekli!

Almanya'da milyonlarca evde ısı pompası dönüşümünün gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu da iş gücü açığı demek. Türkiye'den Almanya'ya iş göçü yapmak isteyenler için önemli bir fırsat olarak değerlendirilen bu haber, en az 60 bin kalorifer ve tesisatçıya gereksinim olduğunu ortaya çıkarıyor.

Meslek eğitimi alanların vize işlemleri kolaylaşacak

İş başvurusu yaparak Almanya'da çalışmak isteyen tesisatçılar için sadece kalfalık veya ustalık belgeleri yeterli değil. Meslek eğitimi aldıklarına dair belge de gerekecek. Yeni Nitelikli Göç Yasası kapsamında, yeterlilik belgelerine sahip adaylar, Almanya'daki şirketlere kolaylıkla başvurabilecek.  Almanca-B1 düzeyinde olan vatandaşlar için de vize başvuruları kolaylaştırılacak. Banyo ve ısıtma sistemlerini yenilemek isteyenler için de yine Türk tesisatçı ve kalorifercilere ihtiyaç olduğu vurgulandı. 

Talep fazla işçi az!

Karar'ın haberine göre Tesisatçılar ve Kaloriferciler Merkez Birliği Genel Müdürü Helmut Bramann, Almanya'da her yıl 900 bin ısıtma sistemi modernize edilme ve 1.2 milyon banyo yenileme işinin yıllık olarak yapıldığını belirtiyor. Ülkede yaşlı nüfus sayısının fazla olmasının dolayısıyla, işçi sayısının az olmasının bu mesleklere duyulan gereksinimi arttırdığını ifade ediyor.

Almanya'da geçen yıl 400 bin tesisatçının çalıştığını ve Avrupa'daki evlerin yüzde 70'inin yeşil enerjiye geçişli birlikte meydana gelen dönüşümle ısı pompalarına uygun olacağı, diğer yöntemlerin ise özellikle ısı yalıtımı ve yenileme maliyetine sebep olacağını vurguladı.