Ali Çamlı'nın cezası belli oldu - Kayserispor'a rekor ceza geldi

Kayserispor'a PFDK'dan ceza yağdı. Disiplin Kurulu, Konyaspor maçında taraftarların çirkin ve kötü tezahüratları, saha olayları, Başkan Ali Çamlı'nın açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle ceza yağdırdı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde… 

Ali Çamlı'nın cezası belli oldu - Kayserispor'a rekor ceza geldi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor’a ceza yağdırdı. Kurul, 23 Mayıs 2024 tarihinde toplandı. Sarı-Kırmızılı kulüp, disiplin ve para cezaları aldı. PFDK, Başkan Ali Çamlı’ya ve Duckens Nazon'a da ceza verdi. 

Taraftarların çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle verilen cezada şu ifadeler kullanıldı: '18 Mayıs 2024'te oynanan Mondihome Kayserispor–Tümosan Konyaspor Trendyol Süper Lig müsabakasında, Kuzey Tribün Kuzey Alt B-C-D bloklarında yer alan taraftarların çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle bu bloklarda yer alan seyircilerin elektronik biletlerinin bloke edilerek, bir sonraki ev sahibi olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir (FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca) ceza verildi.’

Maçta saha olayları da yaşanmıştı. Konyaspor maçında taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle Kayserispor’a 112.000 TL para cezası verildi Başkan Ali Çamlı'ya verilen ceza da belli oldu. Müsabaka sonrası basın mensuplarına hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle Ali Çamlı’ya 400.000 TL para cezası, akredite edilmediği alanda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası. Ayrıca Müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 100.000 TL para cezası verildi. 

Maçta kırmızı kart gören Duckens Nazon'a da takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle 2 resmi müsabakadan men ve 26.000 TL para cezası verildi.