Aktaş'tan büyük iddia: 'Ücretsiz ekmek olmasa vatandaş aç kalacak'

Kayseri'de geçen yıl 28 milyon civarında ücretsiz dağıtım ya da düşük maliyetli ekmek satışı yapıldığını söyleyen Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, bu durumu vatandaşın 'evime ekmek götüremiyorum' söyleminin kanıtı olarak gösterdi.

Aktaş'tan büyük iddia: 'Ücretsiz ekmek olmasa vatandaş aç kalacak'

Aktaş, Belediyelerin faaliyet raporları, fırınlarda askıda ekmekle ilgili yapılan çalışmalar ve Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek büfelerinden 1 TL'ye satışı sunulan ekmek rakamlarına göre; 2020 yılında 28 milyon civarında ekmeğin ücretsiz dağıtıldığını ya da düşük maliyetle vatandaşa ulaştırıldığını belirtti. Söz konusu rakamları, vatandaşın içinde bulunduğu kötü ekonomik tablonun yansıması olarak değerlendiren Aktaş, şunları söyledi: "Belediyelerin faaliyet raporlarına göre, 2020 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyon 167 bin, Melikgazi Belediyesi tarafından ise 2 milyon 750 bin ücretsiz ekmek dağıtımı yapılmış. Kocasinan Talas ve diğer küçük 12 ilçenin faaliyet raporlarında rakamları bilmiyorum. Bunun yanı sıra Kayseri'deki fırınlarda yaptığımız incelemede, geçen yıl 4 bin civarında ekmeğin askıda ekmek kampanyası ile ücretsiz dağıtıldığını görüyoruz. Büyükşehir, Melikgazi, diğer rakamları bilmediğimiz ilçeler ve bu askıda ekmek kampanyasını eklediğimizde, 1 yılda dağıtılan ücretsiz ekmeğin 10 milyon civarında olduğunu düşünüyoruz. Bir de, Büyükşehir Belediyesi'nin üretip 27 adet Kent Ekmek Büfelerinden 1 TL olmak üzere daha düşük maliyetle vatandaşa ulaştırdığı ekmekler var. 2020 yılında buralarda 18 milyon civarında, fiyatı sadece 1 TL'den yapılan ekmek vatandaşa ulaşmış. Hani vatandaş, 'Evime ekmek götüremiyorum' demişti de, iktidar 'Amma abartıyorsunuz.' diye cevap vermişti ya, meğerse bu doğruymuş."

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'ne öneride bulunan Aktaş, Kent Ekmek Büfelerinde ucuza satılan ekmekten dolayı fırıncıların zarar ettiğini, bunun yaşanmaması için Büyükşehir'in fırıncıları sübvanse ederek ucuza ekmek üretiminin buralarda sağlanabileceğini ifade etti.

>>Kurumsal Haber