Aktaş: 'Cevap aramaya devam ediyoruz'

Saadet Partisi Melikgazi ilçe başkanı Sinan Aktaş, Bilgi Edinme Yasası kapsamında Melikgazi Belediyesi tarafından yanıtlanmak üzere bazı bilgiler istediklerini, cevap alamayınca, Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurul Başkanlığına itirazda bulunduklarını, ancak oradan da cevap alamadıklarını söyledi.

Aktaş: 'Cevap aramaya devam ediyoruz'

2 TALEP GERİ ÇEVRİLDİ, 3'ÜNE YANIT VERİLMEDİ

Melikgazi Belediyesi'nden, Bilgi Edinme Yasası kapsamında, 5 konuda bilgi talep ettiklerini hatırlatan Aktaş, 2 taleplerinin geri çevrildiğini, 3 taleplerine ise hiç cevap verilmediğini belirtti.

Ardından, 15 günlük itiraz süresi içinde Adalet bakanlığına bağlı Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurul Başkanlığına itiraz yazısı yazdıklarını kaydeden Aktaş, Kurul'un da Melikgazi Belediyesi gibi taleplerini reddettiğini ifade etti. Kurul'un ret nedeni olarak,

“Kamuya açıklanmış bilgiler bilgi edinme kanununa konu edilemez.” şeklinde gerekçe sunduğunu söyleyen Aktaş, "Gerek belediye bütçesinin nerelerde kullanıldığı, vergi dairesine mahsuplaşılan taşınmazlar,temel atma açılış törenleri ve reklam giderleri ile gerekse 80 park gibi konularda yaptığımız itiraz müracaatlarımız Kurul tarafından 4982 sayılı kanunun 8. Maddesine istinaden reddedilerek cevap verildi. Ancak böyle bir kurul bir itirazı reddederken dayandırdığı dayanakların delillerini de ortaya koyması gerekir. Siz de Melikgazi belediyesi gibi birebir aynı şekilde cevap verecekseniz sizin itiraz makamı olmanızın anlamı nedir?" dedi.

Hem Belediye'den hem de söz konusu Kurul'dan aynı şekilde ret cevabı aldıklarını savunan Aktaş, "Melikgazililer olarak belediyeye 500 milyon TL bütçe verilmiş. Sizler sorumluluk makamında olarak bu paraları nerelere harcadığınızı her bir kuruşuna kadar soranlara söylemelisiniz. Yoksa gönül belediyeciliği ya da şeffaf belediyecilik iddianızın hiçbir anlamı olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber