Akşener parti kuruyor, Feyzioğlu da partide yer alıyor!

Kulislerde, MHP yönetimine alternatif olarak oluşturdukları tüzük kurultayının mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından MHP'li muhaliflerin Akşener önderliğinde yeni bir parti kuracağı söylentileri yer alırken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da yeni partinin a takımında yer alacağı dillendiriliyor.

Akşener parti kuruyor, Feyzioğlu da partide yer alıyor!

Henüz net olarak ortaya konulmayan iddiaların tarafları sessizliğini korurken, önümüzdeki günlerde netleşecek tablo için bazı çevrelerden yorumlar gelmeye başladı. Söz konusu durum için kimileri Akşener’in parti kuracağına kesin gözüyle bakarken ancak Akşener’in partinin kurmaylarını oluşturamadığını ifade ederken, kimileri de bir hayli iddialı bir şekilde yeni partinin a takımının Akşener tarafından oluşturulduğunu, hatta kurmaylar arasında muhalif ve ihraç edilen diğer MHP’li isimlerden Koray Aydın’ın, Ümit Özdağ’ın bulunduğunu, diğer taraftan Süleyman Sazak ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Kayserili Metin Feyzioğlu’nun da bunlar arasında yer aldığını savunuyor.
 
FEYZİOĞLU DAHA ÖNCE HEP YALANLAMIŞTI
 
Siyasetteki son süreçte zaman zaman TBB Başkanı Feyzioğlu’nun siyasete atılacağı, CHP için isminin geçtiği dillendirilmişti. Bir dönem Demokrat Parti’den de siyasete gireceği iddia edilen Feyzioğlu ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek yaşanan süreçte bu iddiaları reddetmişti. Son süreçte ise Akşener’in kuracağı yeni parti için de ismi geçen Feyzioğlu’nun net bir açıklaması bulunmazken, ilerleyen günlerde ise nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu oldu. 
 
MHP BÖLÜNÜYOR MU?
 
MHP’de, Bahçeli ve yönetimine bayrak açan, devamında ise partiden ihraç edilen MHP’li Meral Akşener’in ve diğer partililerin konuyu yargıya taşımaları ile devam eden süreçte, bu günlerde ise başını Akşener’in çektiği yeni parti kurma iddiaları ile akıllara “MHP bölünüyor mu?” sorusu gelirken, eğer parti kurulursa bu durumun ne olacağı, MHP’de muhaliflerle birlikte başka katılımların da yaşanmasının ne derece meydana geleceği de merak konusu oluyor. Yeni parti kurmayı planladığı muhaliflerin, parti kurulursa çizgisi de bir başka merak konusu olurken, MHP tabanından ne denli destek göreceği de akıllarda soru işareti oluşturuyor. HABER: KAAN AKBAŞ