Akar'dan İspanya'da kritik mesajlar!

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, İspanya'nın başkenti Madrid'de kritik mesajlar verdi. Akar, ne konuştu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Akar'dan İspanya'da kritik mesajlar!

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, İspanya'nın başkenti Madrid'de kritik mesajlar verdi. İşte detaylar...

Hulusi Akar, Avrupa Birliği Dönem Başkanı olan İspanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen Ortak Dış ve Güvenlik Politikası (ODGP) VE Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası (OGSP) Parlementolar Arası Koneransı'na katıldı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen konferansa, Başkan Akar'a TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ile TBMM Dışişleri ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyonları Üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici eşlik etti.

Akar'dan İspanya'da kritik mesajlar!

Konferans sonrası açıklamada bulunan Akar, "Konferansa, 25 AB üyesi ve 2 aday ülke ile toplam 27 ülkeden katılım sağlanmış, görüşmelerde Ukrayna-Rusya Savaşı ile AB'nin savunma ve güvenlik stratejileri konuları öncelikli olarak ele alınmıştır." dedi.

Akar, Türkiye'nin teröröle mücadelesi başta olmak üzere Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'taki politikaları, uluslararası ve bölgesel dış politika ve savunma stratejilerinin yabancı heyetlere, aktarıldığını ve gerçeği yansıtmayan yanlış bilgilerin de yerinde düzeltildiğini söyledi.

Akar'dan İspanya'da kritik mesajlar!

Ülkenin terörü bitirme konusunda kararlı olduğunu dile getiren Akar, NATO'nun önceliğinin terörle mücadele olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu mücadelede anlaşılması gerektiğinin altını çizdi.

Akar, PKK/YPG, FETÖ ile olan mücadelelerin sürdüğünü en son teröristin etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin süreceğini aktardı.

Bazı ülkelerin teröre desteklerinden dolayı rahatsız olunduğunu ifade eden Akar, o ülkelerin müttefiklik, işbirliği veya dostluğa uyumlu olmadığını belirtti.

Akar'dan İspanya'da kritik mesajlar!

Karabağ, gündemine de değinen Akar, "'Karabağ, Azerbaycan'dır' vurgusu yaptık. Karabağ'daki son gelişmelerin yanlış değerlendirildiğini, Karabağ'da şu anda yapılmakta olanın yasa dışı silahlı gruplara karşı terörle mücadele çerçevesinde yapıldığını ve oradaki faaliyetin bir günde tamamlandığını, oradaki insanlara karşı herhangi bir sıkıntı olmadığını, isteyenlerin Azerbaycan vatandaşı olabileceğini gündeme getirdik ve bunun herhangi bir şekilde istismar edilmemesi gerektiğini, oradaki insanların göçe zorlanmasının söz konusu olmadığını söyledik. 30 yıl süreyle 1 milyondan fazla Azerbaycanlı kardeşimiz evlerinden ve topraklarından uzak bir şekilde yaşamak zorunda kaldı. Topraklarının yüzde 20'si işgal edildi. Minsk Grubu teşkil edildi ve 30 senede hiçbir şey yapılmadı. Ta ki  “Yeter artık !” diyerek, Türkiye'nin  “Azerbaycan yalnız değildir.” nidasıyla desteklenen 44 günlük operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleşmesine kadar. Şu anda bölgede hem Azerbaycan hem Türkiye olarak birlikte biz ; barıştan, istikrardan, huzurdan yanayız." ifadelerini kullandı.

Akar'dan İspanya'da kritik mesajlar!

Akar, İspanya'nın Granada kentinde 5 Ekim'de yapılacak Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısı'nda ikili görüşme yapılması öngörülen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın  sorunların barışçıl olarak çözülmesini ve bir an önce bölgeye barış ve huzurun gelmesini temenni edildiğini, Azerbaycan tarafından uzatılan barış elinin, Ermenistan tarafından tutulmasını ve bu fırsatın değerlendirilmesini istediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yunanistan Babakanı Kiriakos Miçotakis ile New York'ta yaptığı toplantının olumlu geçtiğini anımsatan Akar, şunları söyledi: "Aralık ayında da Sayın Cumhurbaşkanımızın Yunanistan'a bir ziyarette bulunacağını, bizlerin bu pozitif gündemi desteklemesinin önemli olduğunu hatırlattık. Ege'de, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta uluslararası hukuk çerçevesinde ve diğer taraftan da iyi komşuluk ilişkilerimize saygı göstererek, haklarımızı çiğnetmeden ve bir oldubittiye izin vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz."