Akar'dan Anneler Günü mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Anneler Günü etkinliğinde konuştu. Akar, 'Anaların şerefi çok yüksek. Cennet ayaklarının altında fakat diğer taraftan vebal çok büyük. Bunu yerine getirmek lazım.' dedi.

Akar'dan Anneler Günü mesajı

Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Anneler Günü" etkinliğinde konuşan Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Milletvekili adayı Hulusi Akar,

"Anneler büyük emeklerle çocuklarını yetiştiriyorlar sonra vatan için gönderiyorlar. 'Git oğlum vatan hizmetine' diyorlar. Onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Büyüyorlar ve Mehmetçik oluyorlar. Mehmetçik de vatan için millet için verilen görevler neyse ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışıyla büyük bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimiz var. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Annelerine, babalarına sabır diliyoruz. Artık diyoruz Üzüntüyü bırakacağız, gururunu yaşayacağız. Bizim sizlere verdiğimiz en önemli teminat şehitlerimizin tek damla kanının dahi yerde bırakmadık bırakmayacağız. O alçakları kazdıkları çukurlara gömdük. gömüyoruz. Teröristlerin saklandıkları inleri, mağaraları, delikleri, barınakları, korunaklarını başlarına yıktık, yıkyoruz. Annelerin gözyaşlarının hesabını sorduk soruyoruz. Anaların hakkı ödenmez." diye konuştu.

Akar'dan Anneler Günü mesajı

Bu neslin yetişmesinde en önemli okulun ana kucağı olduğunu belirten Akar, "Anne ne verirse çocuk o oluyor. Onun için hepinizin şerefi büyük. Çocuklarımıza sahip olacağız. Vatan, millet, bayrak sevgisi daha öncesinde de Allah'tan korkacak, kulundan utanacak çocuklarımız. Eğer siz çocuklarınızı Allah'tan korkan kulundan utanan hale getirirseniz, askere, polise, savcıya, hakime, gerek yok çocuk kendi kendini kontrol eder. Herkesin başına bir polis, bir savcı veremeyiz. Anaların şerefi çok yüksek cennet ayaklarının altında fakat diğer taraftan vebal çok büyük. Bunu yerine getirmek lazım." ifadelerini kullandı.

Büyük ve güçlü Türkiye için önlerinde engeller olduğunu söyleyen Akar, bunların başında PKK/YPG geldiğini belirtti. 

Terör örgütlerinin Türkiye'den temizlendiğini ifade eden Akar, vatandaşın refah içerisinde yaşamasının daha mümkün olacağını kaydetti.

Akar'dan Anneler Günü mesajı

Suriye'de PKK/YPG'NİN terör koridoru oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Akar, "Bu terör koridoruna eğer müsade etseydik bunlar bizim başımıza bela olacaktı. Diyorlar ki bize 'Niye Suriye'ye girdiniz?' Eğer girmeseydik bizim camilerimizi bombaladılar Kilis'te, Reyhanlı'da vatandaşlarımızı katlettiler. Diğer yerlerdeki insanlarımızı bombaladılar. Buna bizim tahammülümüz yok. Biz hudutlarımızı koruyacağız. Artık analar, eşler, çocuklar ağlamasın. Bu konudaki çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kayseri'nin artık havacılık üssü olduğunu vurgulayan Bakan Akar, "1930'larda biz uçak yaptık, ihraç ettik. Şimdi inşallah yeniden diriltiyoruz." dedi.

Yüksek Hızlı Tren'in önündeki engellerin kalktığını da söyleyen Akar,

"Çok kısa zamanda Kayserili kardeşlerimiz 2 saatte Ankara'ya gitmenin lüksünü yaşayacak." dedi.

Akar'dan Anneler Günü mesajı

Bakan Akar, program sonunda Pençe Kilit Operasyonu'nda şehit olan Üsteğmen Ömer Delibaş'ın annesi Gülendan Delibaş'ı sahneye davet ederek hediye takdim etti.

Haber: Hilal Tekeoğlu