AK Partili Yalçın: 'İnsanlık Tarihinin Kara Lekesi'

AK Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı Durdu Mehmet Yalçın, 28 Şubat Darbe Girişimi ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Başkan Yalçın açıklamalarına 28 Şubat Darbe Girişimi İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir, ifadeleri ile sözlerine başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

AK Partili Yalçın: 'İnsanlık Tarihinin Kara Lekesi'

AK Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı Durdu Mehmet Yalçın, 28 Şubat Darbe Girişimi ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Başkan Yalçın açıklamalarına 28 Şubat Darbe Girişimi İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir, ifadeleri ile sözlerine başladı. 

AK Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı Durdu Mehmet Yalçın, 28 Şubat Darbe Girişimi ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Başkan Yalçın açıklamalarına 28 Şubat Darbe Girişimi İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir, dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı Durdu Mehmet Yalçın, bugün yaptığı basın açıklamasında, 28 Şubat darbe girişimine ilişkin şu ifadelere yer verdi

28 Şubat modern darbe olarak tarihe geçmiştir. Bu tarihi olay, silahlı cunta tarafından, sözde irtica tehdidi bahanesiyle ülkeyi saran bir darbedir. Toplumu vesayet ideolojisinin elinde rehin tutmak ve insan onurunu, akıl ve mantık ilkelerini göz ardı etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Failleri tarafından bin yıl sürecek yaklaşımıyla savunulan bu karanlık girişimin, ancak birkaç yıl sürmesi, vesayetçilerin hukuksuzluğunun ve siyasi hesaplarının açık bir göstergesidir.

AK Partili Yalçın: 'İnsanlık Tarihinin Kara Lekesi'

Darbeciler, İslami kimliğe ve değerlere karşı vahşi bir militarist baskı uygulamışlardır. Antidemokratik kararlarla dönemin iktidarına darbe vurmuş, toplumun geniş kesimlerini kısıtlamışlardır. Başörtülü genç kızlar üniversitelere alınmamış, gençler eğitim haklarından mahrum bırakılarak inançlarından vazgeçmeye zorlanmıştır. Adaletsizlikle gençlerin istedikleri okula gitmeleri engellenmiş, kamu görevlileri eşleri başörtülü diye fişlenmiştir. İnsanların siyasi görüşleri nedeniyle temel hakları ellerinden alınmış, ötekileştirilmişlerdir.

Ancak milletimiz, 28 Şubat'ta demokrasiye ve insan haklarına yönelik bu saldırıya karşı koyarak darbecilere dersini vermiştir. Türkiye'nin geleceğini, haklarını ve huzurunu gasp etmeye çalışan bu karanlık dönemler, 15 Temmuz gecesi milletimizin verdiği destansı mücadele ile tarihe gömülmüştür. Biz de milletimizin verdiği güç ve sorumlulukla millet iradesini egemen kılmak ve büyük, güçlü bir Türkiye inşa etme mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye, daha emin adımlarla yüz yıllık hedefine ilerlerken, 21 yıldır darbelere karşı dik duran milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu darbe girişiminin genç nesillere aktarılması önemlidir ve bu konuda basına teşekkür ediyorum.