AK PARTİ'DE CEVAP 'SANATA BAKMAYI BİLMEYENLER GÖREMEZ'

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Ahmet Turhal yaptığı basın açıklamasında,Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kayseri Kalesi hakkında bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Palan Bütçe Komisyon Başkanı Turhal ''yapılan açıklamaların ön yargılı olduğunu ifade etti.

AK PARTİ'DE CEVAP 'SANATA BAKMAYI BİLMEYENLER GÖREMEZ'

AK Parti Plan Bütçe Komisyon Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Turhal’ın yaptığı basın açıklamasına AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hasan Nuri Kuş, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Hacı Çevikel, Sedat Kılınç ve Yakup Tezcan katıldı.
 
Turhal açıklamasını şöyle sürdürdü; ‘’Kayseri Kalesi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Sanat Merkezi’ne dönüştürülmesine yönelik bazı olumsuz değerlendirmeler yapıldığını görmekteyiz. Katkı sağlayacak değerlendirmeler her zaman önemsenir ancak hiç kabul edilemeyecek tarzda, eleştiri bile diyemeyeceğimiz ön yargılı ve gerçekle örtüşmeyen açıklamalara üzülerek şahit oluyoruz. Böylesi yatırımlar ancak takdir edilebilir. Hele hele bir takım açıklamalarda tarihin yok edildiğinin ifade edilmesi bakıp görmemekle, görüp görmezden gelmekle açıklanabilir. Bu anlamda 2008 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyemiz tarafından “Kayseri İç Kalesi Ulusal Mimarlık Yarışması” açılmış, yarışma süreci 2011 yılında tamamlanarak birinci olan projeyle sözleşme imzalanmıştır. Tarihi Kayseri Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla şehrimize, ülkemize ve geleceğimize kazandırılmış muhteşem bir eserdir. İçerisine yapılan Arkeoloji Müzesi ile şehrimizin Kültepe’den çıkarılan 6 bin yıllık tarihi eserler artık şehrimizde sergilenir hale gelmiştir. Sanatçılar Sokağı’nda ressamlarından ebru sanatına, çömlekçisinden deri sanatçısına, ahşap oymacılığından fotoğraf ve tespih sanatçılarına kadar 28 farklı sanat dalı kendisine burada yer bulmuştur. Çok farklı sergilerin yer aldığı sanat galerileri oluşmuştur. Velhasıl, kültür ve sanatseverler burada saatlerce kalabilir, sanata ve kültüre doyabilirler. Kültüre, sanata ve tarihe yüzeysel bakanlar ise hiçbir şey görmeyip yarım saat bile kalmayabilirler” dedi. BÜLTEN