AK Parti'de temayül yoklaması dikkate alınacak mı?

AK Parti'de Kayseri İl Başkanlığı tarafından belediye başkan adaylarını belirlemeye yönelik düzenlenen temayül yoklaması başladı. Peki, temayül yoklaması genel merkez tarafından dikkate alınacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in haber bülteninde…

AK Parti'de temayül yoklaması dikkate alınacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri İl Başkanlığında yerel seçimler için düzenlenen temayül yoklaması başladı. Oylamaya katılan partililer, yoklamanın genel merkez tarafından dikkate alınıp alınmayacağını merak ediyor.

AK Parti’de 31 Martta yapılacak olan yerel seçimler için belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları tamamlandı. Müracaatların bitmesinin ardından bugün tüm illerde temayül yoklaması yapılıyor. 

AK Parti İl Başkanlığı’nda da temayül yoklaması, başladı ve akşam saatlerine kadar sürecek. Genel Merkez tarafından görevlendirilen partililerin başkanlığında yapılan yoklamada, partinin il, ilçe, kadın ve gençlik kolları yönetim kurulları ile belediye meclis üyeleri oy kullanıyor.

Partililer, kimleri belediye başkan adayı olarak görmek istediklerini bu yolla genel merkeze bildirecek. Partililere meccut belediye başkanından mennun olup olmadığı, yeniden aday gösterilmesini isteyip istemediği de soruluyor.

Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi’nde yapılan temayül yoklamasına binden fazla teşkilat mensubunun katılması bekleniyor. Ancak temayül sonuçlarını Kayseri’de hiçbir teşkilat mensubu bilmiyor.

Yoklama sonuçları, genel merkez tarafından gönderilen görevliler tarafından doğrudan parti merkezine gönderiliyor ve burada değerlendiriliyor. Bu nedenle temayül yoklamasının aday belirleme noktasında etkili olup olmadığı bilinmiyor.
Daha önce milletvekili ve belediye başkan adaylıkları için yapılan temayül yoklamalarının listelere yansımadığı görülmüştü. Bu nedenle pek çok partili temayül yoklamasına önem vermiyor. Ancak yine de parti yetkilileri, üyeleri oy kullanma konusunda teşvik ediyor.

Bu arada temayül yoklamasının yapıldığı Kadir Has Kongre Merkezi’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ve diğer adaylar da erken saatlerde gelerek partililerle sohbet etti.