Adnan Evsen'den kritik uyarı! Deprem çok tehlikeli bir bölgede
Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki sismik hareketliliği yeniden gündeme taşıdı. Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen sosyal medya hesabından harita paylaşarak çok riskli gördüğü bölgeyi paylaştı.
Antalya’nın Kaş ilçesi açıklarında meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki sismik hareketliliği yeniden gündeme taşıdı. Sarsıntıyı değerlendiren Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, depremin Afrika Plakasının Anadolu Plakasının altına dalması sonucu oluştuğuna dikkat çekerek bölgenin depremsellik açısından çok tehlikeli ve riskli olduğu uyarısında bulundu.
Adnan Evsen’in paylaştığı harita üzerinde yer alan veriler, bölgenin geçmişte de yoğun bir deprem aktivitesine sahip olduğu görüldü. Haritadaki kırmızı noktalarla işaretlenen geçmiş sarsıntılar incelendiğinde bölgede 4.0 ile 6.0 büyüklüğü arasında değişen çok sayıda depremin kaydedildiği görüldü.
Evsen, depremin gerçekleştiği noktanın Rodos ve Girit adalarının doğusu ile Kıbrıs adasının batı tarafında kaldığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı; ‘Bu sarsıntı, Afrika Plakasının Anadolu Plakasının altına dalması neticesinde oluşan çok tehlikeli bir depremdir. Söz konusu bölge, depremsellik açısından oldukça riskli bir bölge olarak tanımlanmaktadır.’
