AÇSH'den video konferans eğitimi

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler (AÇSH) İl Müdürlüğü tarafından, Kayseri'de özel kreş ve gündüz bakımevlerinde çalışan personel ile bu kuruluşlardan hizmet alan ailelere yönelik, 'Çocukların Dijital Risklerden Korunması' konusunda video konferans gerçekleştirildi.

AÇSH'den video konferans eğitimi

Eğitimi yöneten AÇSH İl Müdürü Nevzat Özer, evde kalınan pandemi süreci boyunca çocukların internet başında daha fazla vakit geçirdiklerini söyledi. Bu durumun avantajları kadar dezavantajları da olduğunu dile getiren Özer, “Çocuklarımızın bilişim teknolojileri ile gelişimlerine uygun bir şekilde tanıştırılması ve bu teknolojinin risklerinden korunmasında, çocuklarımızın her yönden sağlıklı bir birey olarak gelişiminde anne-baba olarak bizler ve toplumumuzun her kesimine büyük sorumluluklar düşmektedir. Çocuklarımızın eğitimi onların ilerleyen yaşamlarında sorunlarla başa çıkabilmesi, güçlü bir birey ve güçlü toplum için önem arz etmektedir.” diye konuştu.

Öte yandan, kreşlerde tüm sağlık önlemlerinin alındığını ve kreşler ile AÇSH kurumlarının düzenli biçimde dezenfekte edildiğini belirten Özer, “Siz ailelerimiz çocuklarınız konusunda gözünüz arkanızda kalmasın. Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz olarak eğitimlere, seminerlere çok büyük önem veriyoruz. Salgın döneminde uzaktan eğitimlerimizi, sunumlarımızı düzenli olarak gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Video konferans, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.