Açık Öğretim Orta Okul kayıtları ne zaman? Nasıl kayıt yapılır?

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Açık Öğretim Orta Okulu 1.Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri ne zaman başladı? İlk Kayıt nasıl yapılır? Kayıt yenileme nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Açık Öğretim Orta Okul kayıtları ne zaman? Nasıl kayıt yapılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın Orta Okul 1. dönemindeki kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 15 Eylül 16 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek. 

Kayıt ve Kayıt Yenileme Tarihleri: 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın 1. dönemi için ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 tarihinden 16 Ekim 2023 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecektir. Kayıtlar illerin Halk Eğitim Merkezileri'nde yapılacak. Açık Öğretim Ortaokulu 1. Dönem Sınavı 23 Aralık – 24 Aralık 2023 Tarihlerinde Okullarda Yüz Yüze Yapılacak.

Öğrencilerin sınavlara girebilmek için fotoğraflı sınav giriş belgesi kullanmaları gerekmektedir. Fotoğrafı bulunmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Bu nedenle öğrenciler, Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sistemi'nde fotoğraflarını kontrol etmelidirler.

Cezaevi eğitim görevlileri, sistem üzerindeki cezaevi bilgilerini, cezaevi grubu ve özel durum bilgisini güncellemelidir. Öğrencilerin cezaevi ile ilgili bilgileri güncel tutulmalıdır.

Tutuklu veya hükümlü olan öğrencilerin 2023-1 dönemi kayıt yenileme ve ders seçme işlemleri cezaevi öğretmenleri tarafından yapılacaktır. İlk kayıt işlemleri ise cezaevi öğretmenleri aracılığıyla halk eğitimi merkezi müdürlüklerince yapılacaktır.

Belirli koşulları karşılayan vatandaşlar, açık öğretim okullarında eğitimlerini tamamlamak için bazı avantajlardan faydalanabilirler. Bu koşullar arasında istiklal madalyası sahipleri, şehit yakınları, gazilerin yakınları, çocuk koruma kararı alanlar, özel eğitim ihtiyacı olanlar, şiddet mağdurları, sosyal hizmetler kurumunda kalanlar, engelliler ve cezaevi öğrencileri yer almaktadır. Bu öğrenciler sınav katılım ücreti ödemezler.

Bu bilgiler, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın ilk dönemi için önemlidir ve kayıt, sınav ve özel koşullara sahip öğrencilere ilişkin işlemleri kapsar.

İLK KAYIT İÇİN İSTENEN EVRAKLAR VE KILAVUZ İÇİN TIKLAYIN
KAYIT YENİLEME İÇİN İSTENENLER VE KILAVUZ İÇİN TIKLAYIN