81 ilde saat tam 00.13'te eş zamanlı başlayacak

Darbe girişiminin 10. yılında düzenlenecek anma etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz gecesi sela okunan saatte tüm camilerden yeniden selalar icra edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesindeki program kapsamında camilerin ışıkları sabaha kadar açık tutulacak.

Türkiye genelinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma programları kapsamında, darbe girişiminin 10. yıl dönümünde tüm camilerde eş zamanlı sela okunması ve cami ışıklarının sabaha kadar açık bırakılacak.

81 ilde aynı anda yapılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilecek uygulama kapsamında, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13'te 81 ildeki tüm minarelerden sela sesleri yükselecek. Düzenlenen bu programlarda şehitlik ziyaretleri, sergiler ve anma etkinlikleri organize edilecek. Camilerdeki sela uygulamasının ardından ise hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim tilavetleri yapılarak dualar edilecek.

Her yıl bütün camiler aynı anda ezan okuyor

15 Temmuz 2016 tarihinde askeri darbe girişimi meydana gelmiş, bu girişim yürütülen operasyonlar ve halkın katılımıyla bastırılmıştı. Olayların yaşandığı gece camilerden selalar ve ezanlar okunmuştu. Bu doğrultuda, darbe girişiminin engellenmesinde üstlenilen rolü anmak adına o günden bu yana her yıl 15 Temmuz'da Türkiye genelindeki tüm camilerde ortak ezan okunması kararlaştırıldı.