81 İlde Çakar Operasyonu - 5 Milyon 196 Bin TL Ceza Uygulandı!

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, 81 ilin Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından çakar operasyonları yapıldı. Sürücülere 5 Milyon 196 Bin TL para cezası uygulandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
81 İlde Çakar Operasyonu - 5 Milyon 196 Bin TL Ceza Uygulandı!

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, 81 ilin Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından çakar operasyonları yapıldı.

Toplam 807 sürücüye 5 Milyon 196 Bin TL para cezası uygulandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X isimli sosyal medya platformu üzerinden konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Ali Yerlikaya; ‘Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak Kullanan (Çakar Lamba) ya da Emniyet Şeridini İhlal Eden Sürücülere Karşı Denetimlerimiz Aralıksız Sürecek !

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, 81 İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince 01-26 Ocak 2024 tarihleri arasında ‘Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan’ kişilere karşı yapılan denetimlerde; 807 Sürücü tespit edildi ve araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı işareti bulunan cihazlar (çakar lambalar) söktürüldü, 5 Milyon 196 Bin TL para cezası uygulandı.

Her zaman ifade ettiğimiz gibi, TRAFİKTE ÖNCELİĞİMİZ; ‘ÖNCE İNSAN’!

Görevi sırasında Işıklı ya da Sesli Uyarı İşareti Bulunan Cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir.’ Dedi.