8 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

8 Eylül tarihinde yaşananları sizler için derledik. Tarihte bugün ne oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

8 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

8 Eylül tarihinde yaşananları sizler için derledik. Bu tarihte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener MHP'den ihraç edilirken, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan için tutuklama kararı çıktı.

8 Eylül 2017

ESKİ EKONOMİ BAKANI ZAFER ÇAĞLAYAN VE 3 KİŞİ HAKKINDA ABD'DE TUTUKLAMA KARARI ÇIKARILDI

8 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

ABD'de haklarında dava açılan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Genel Müdür Yardımcıları Levent Balkan ve Abdullah Happani hakkında tutuklama kararı çıktı. ABD'nin İran'a karşı uyguladığı ambargoyu delmek için kurulan "şebekenin" elemanı olarak gösterilen Çağlayan'a, "İran ambargosunu delmek için ABD yönetimi yetkililerine yalan söyleme, milyonlarca dolarlık yasadışı işlemlerle bağlantılı fonları aklama; bu işlemlerin asıl niteliğini gizleyerek çeşitli finansal kurumları aldatma" suçlamaları yöneltiliyor.

8 Eylül 2016

ESKİ MHP MİLLETVEKİLİ MERAL AKŞENER PARTİSİNDEN İHRAÇ EDİLDİ

8 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, partisinden ihraç edildi. MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, "Parti tüzüğünün 11'inci, 79'uncu ve 81'inci maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen Akşener hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatının Merkez Disiplin Kurulunca müzakere edildiğini" bildirdi.

8 Eylül 2016

SUR VE SİLVAN BELEDİYELERİNE KAYYUM ATANDI

8 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

Diyarbakır'ın merkez Sur ve Silvan ilçe belediyelerine Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Valilikçe kayyum ataması yapıldı. Kayyum olarak belediyelere ilçelerde görev yapan kaymakamların atandığı belirtilirken, 9 il genel meclis üyelerinin yerine de yeni atamaların yapılacağı öğrenildi. Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ve Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı hakkında dava açılmıştı.

8 Eylül 2015

3 BİN 700 YILLIK 'SAÇ İĞNESİ' BULUNDU

8 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

Türkiye'nin "ilk milli kazı alanı" unvanına sahip, Hitit Medeniyeti'nin önemli merkezlerinden Alacahöyük'te yapılan kazılarda yaklaşık 3 bin 700 yıllık tunçtan motifli saç iğneleri ile boynuzdan takı bulundu. Ankara Üniversitesince gerçekleştirilen kazıların başkanı Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında başlanan Hititlere ait maden atölyesinin odalarında yapılan kazılarda Hititlerin saçlarını toplamada kullandıkları iğnelere rastlandığını belirtti.

8 Eylül 2015

IĞDIR'DA POLİS SERVİSİNE SALDIRI: 13 POLİS ŞEHİT

8 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

Iğdır'dan, Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında PKK'lı teröristler yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombayı uzaktan kumanda ile patlatıldı. Saldırıda 13 polis şehit oldu. Iğdır Valiliği, yaptığı açıklamada 13 polisin şehit olduğunu ve 1 polisin hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığını bildirdi.

8 Eylül 2011

ALEVİLİK DERS KİTAPLARINA GİRDİ

8 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

Alevi Çalıştayları sonucunda alınan kararlar doğrultusunda bu eğitim-öğretim yılından itibaren ilköğretim 4. sınıftan lise son sınıfa kadar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarında Alevilik konusu işlendi. Alevi Çalıştayları'nı yürüten dönemin Devlet Bakanı, şimdiki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 60. hükümet döneminde "Hükümet olarak Milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek adına, toplumsal bazı sorunları, demokrasi, insan hakları, temel hak ve özgürlükler zemininde yeniden ele alıp değerlendirme amacı taşıyan bir dizi girişim başlattık" diye konuştu.

8 Eylül 2009

TRAKYA'DA SEL FELAKETİ: 31 TÜRK VATANDAŞI ÖLDÜ

8 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

Ev ve iş yerlerini sular basarken çok sayıda insan mahsur kaldı. Arabaların denize sürüklendiği, teknelerin karaya çıktığı sel, bölgeye tam bir kabus yaşattı. TEM ve E-5 karayolları kapandı, araçlar yollarda uzun kuyruklar oluşturdu. 31 kişi hayatını kaybetti.

8 Eylül 1968

BALKAN ATLETİZM YARIŞMALARI'NDA MARATON DALINDA İSMAİL AKÇAY BİRİNCİ OLDU

8 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

İsmail Akçay, 1964'de Türkiye Maraton 1.'liğini elde etti ve 1972'ye kadar 8 yıl bu başarısını sürdürdü. 1968 Meksika olimpiyatlarında 4. olma başarısından dolayı L'Equpie dergisinin Dünya'nın en iyi 10 maratoncusu listesinde Avrupa'lı ilk 3 atlet arasında, World Sports dergisinin şeref listesinde 6. sırada yer aldı.

 8 Eylül 1529

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN BUDAPEŞTE'Yİ FETHETTİ

8 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

Kanuni Sultan Süleyman'ın 1526'daki Mohaç Meydan Muharebesi'nde kazandığı büyük zaferin ardından Macar Krallığı yıkıldı. Osmanlı Ordusu, çok geçmeden Budin ve Estergon'u da alarak Tuna'nın doğusundaki hâkimiyetini pekiştirdi. Fakat Osmanlı'nın ilerleyişi 1529 senesi sonbaharında başlayan Viyana kuşatmasının başarısız olmasıyla yavaşladı. Ancak 1541'de Macaristan'ın bugünkü başkenti Budapeşte Osmanlı hâkimiyetine girdi.