53 yıl sonra rekor Sarız'da!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin Sarız ilçesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

53 yıl sonra rekor Sarız'da!

Hava durumu son günlerin en çok aranan önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Mevsim normallerinden farklı seyreden hava durumu raporlarını vatandaşlar son zamanlarda sürekli araştırıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından  yaptığı yazılı açıklamada, nisan ayı sıcaklık verilerine dair bilgileri paylaştı.

Bakan Özhaseki'nin açıkladığı veriler vatandaşların gündeminde olurken konunun detayları da belli oldu. Türkiye'de geçen Nisan ayı, son 53 yılın en sıcak nisan ayı olarak kayıtlara geçti. Geçen ay son 53 yılın en sıcak nisan ayının yaşandığını belirten Bakan Özhaseki, nisanda Türkiye genelinde sıcaklık ortalamasının 16,6 derece olduğunu ve normallerinin 4,3 derece üzerinde gerçekleştiğini belirtti.
53 yıl sonra rekor Sarız'da!
Bakan Özhaseki, en düşük sıcaklığın eksi 9,4 derece ile Kayseri Sarız'da, en yüksek sıcaklığın ise 38,9 derece ile Şanlıurfa Ceylanpınar'da ölçüldüğünü söyledi.

Özhaseki açıklamasında şu ifadeler yer verdi, 'Ülkemizde 2024 yılı Nisan ayında son 53 yılın sıcaklık rekoru kırıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verilerine göre Nisan ayında; Sıcaklık ortalaması 16,6 derece oldu. Sıcaklıklar, ortalamaların 4,3 derece üzerinde seyretti. En düşük sıcaklık -9,4 derece ile Kayseri Sarız'da, En yüksek sıcaklık ise 38,9 derece ile Şanlıurfa Ceylanpınar'da ölçüldü. İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve çocuklarımıza sürdürülebilir bir yaşam sağlayabilmek için iklim değişikliğine karşı tüm dünyada hep birlikte, ele ele vererek mücadele etmek hepimizin görevidir'