53 yıl önce Kayseri'deydi!

1971 yıllarında Kayseri'ye gelen ünlü sanatçı, Taş Mektep olarak bilinen o tarihi liseyi gezdiği ve müzik sınıfını ziyaret edip, bir de öğrencilere hitap ettiği ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

53 yıl önce Kayseri'deydi!

Temelleri II. Abdülhamid tarafından 1903'te atılan Taş Mektep olarak bilinen Kayseri Lisesi’nin efsanevi müdür yardımcısı Yusuf Özmerdivenli, kurduğu kişisel web sitesi ile adeta tarihe yolculuk yaptırıyor.

Mezunları arasında merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Önceki Dönem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanı sıra birçok ünlü ismin bulunduğu Kayseri Lisesi’ne bir dönem ünlü isimlerin de ziyaret ettiği öğrenildi.

Lisenin müdür yardımcılığını yapan fizik öğretmeni Yusuf Özmerdivenli, www.yusufozmerdivenli.com isimli kurduğu kişisel web sitesinde Kayseri Lisesi ile ilgili her türlü belgesel, yıllık, dergi, video, fotoğraf ve anılara rahatlıkla ulaşılabiliyor.

Kayseri Lisesi 100. Yıl Şeref Belgeseli, Kayseri Lisesi Yıllıkları, Kayseri Lisesi dergilerine de ulaşılırken, foto galeride bulunan fotoğraf kareleri de siteyi ziyaret edenlere tarihi bir yolculuk yaşatıyor.

Sitenin foto galerisinde "Türk sinemasının sultanı" olarak bilinen devlet sanatçısı Türkan Şoray’ın 53 yıl önce Kayseri Lisesi’ni ziyaret ettiği fotoğraflara da yer veriliyor.

53 yıl önce Kayseri'deydi!

1971-72 yıllarında bundan 53 yıl önce ünlü devlet sanatçısı Türkan Şoray Kayseri'ye geldiğinde Kayseri Lisesi'ni ziyaret etti. Resimde Türkan Şoray ile birlikte, o zamanki okul müdürü rahmetli Mahmut Taşkın ve o zamanki öğretmenlerden Nurşen Özdamar ile birlikte görülüyor.

Türkan Şoray’ın Kayseri Lisesi’ni gezdiği ve müzik sınıfını ziyaret edip, bir de öğrencilere hitap ettiği ortaya çıktı.