28. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, iftar menülerini zenginleştirmek ve sevdiklerine lezzetli yemekler sunmak isteyenler günün erken saatlerinde 'akşama ne pişirsem?' sorusunu sormaya başladı. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. 28. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

28. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 28. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 28. Gün İftar menüsünü hazırladık.

28. gün iftar menüsü

Köz Domates Çorbası

Kıymalı Patates Tava

Kebapçı Usulü Acılı Ezme

Keşkül

28. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Köz Domates Çorbası; Közlenmiş domates, soğan, biber ve sarımsağın buluştuğu bu enfes çorba hem size hem de misafirlerinize muhteşem bir başlangıç sunacak.

28. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler;

3 domates
1 kapya biber
1 soğan
3-4 diş sarımsak
2 silme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yağ
Yarım paket krema
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, tuz

Hazırlanışı;

Öncelikle domates, soğan, biber ve sarımsağı közleyelim. Sonrasında bir tencereye yağı ve unu alalım. Unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Salça, karabiber ve tuzu un karışımına ekleyerek, karıştıralım. Daha sonra temizlediğimiz közlenmiş sebzeleri ekleyerek, suyu ilave edelim. Bu aşamada sürekli karıştıralım.

Not: Suyunu önce az ekleyim ve pürüzsüz kıvama gelene kadar blendardan geçirelim. Damak zevkinize göre kıvamını ayarlayabilirsiniz.  Kaynayınca 10-15 dakika daha altı kısık kaynatalım, son olarak kremayı ekleyip, karıştırıp ocağın altını kapatalım. Afiyet olsun…

Kıymalı Patates Tava; Bugün yapması kolay ve pratik olan Kıymalı patates tava tarifiyle karşınızdayız.

28. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Kıymalı Patates Tava Tarifi için TIKLAYINIZ...

Kebapçı Usulü Acılı Ezme; Bugün de kebapçı usulü acılı ezme tarifi ile karşınızdayız. Restoranlarda kebabın yanına mutlaka servis edilen acılı ezme, damaklar da iz bırakan bir tat olarak yer alıyor.

 

28. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ezme Tarifi için TIKLAYINIZ...

Keşkül; Keşkül tatlısı bilinen en eski tatlıdır. Pratik yapımı ve lezzeti ile iftar sofralarınızı taçlandırın…

28. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Keşkül tarifi için TIKLAYINIZ...

İftar vaktinde sevdiklerinizle bir araya gelerek, bu enfes yemekleri paylaşmanın keyfini çıkarın. Şimdiden hayırlı iftarlar…