25 Ağustos: Tarihte Bugün ne oldu?

25 Ağustos tarihinde hangi gelişmeler yaşandı. Tarihte bugün ne oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

25 Ağustos: Tarihte Bugün ne oldu?

Bugün de tarih sahnesinde önemli olaylara şahitlik ettiğimiz günlerden biri. Kayseri Anadolu Haber ailesi olarak tarihi olayları günlük paylaşıyoruz. Peki bugün tarihte ne oldu? İşte detaylar...

25 Ağustos 2020

TFF B TAKIMLAR LİGİ KURULACAĞINI AÇIKLADI

25 Ağustos: Tarihte Bugün ne oldu?

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig takımlarının yer alacağı B Takımlar Ligi'nin kurulmasına karar verdi. Bu ligde belirli kriterlerle Süper Lig kulüplerinin yerli ve yabancı futbolcularının yanı sıra genç oyuncuları da forma giyebilecek. Lige katılım isteğe bağlı olacak. Bu ligde belirli kriterlerle Süper Lig kulüplerinin yerli ve yabancı futbolcuların yanı sıra genç oyuncuları da forma giyebilecek. Ligde sezonu şampiyon tamamlayan takıma 5 milyon, lig ikincisine 3 milyon, lig üçüncüsüne de 2 milyon lira ödül verilecek.

25 Ağustos 2017

ÜNLÜ TRT SPİKERİ MESUT MERTCAN VEFAT ETTİ

25 Ağustos: Tarihte Bugün ne oldu?

15 Eylül 1946 tarihinde Adana'da doğdu. Üniversiteyi Ankara'da Gazi Üniversitesi İngiliz Dili Bölümü'nde okudu ama mezun olmadan ayrıldı. 1973 yılında Erzurum'da TRT'de işe başladı. 12 Eylül 1980 darbesinde, "Askeri Darbe Bildirisi"ni TRT ekranlarından okudu. 1987 Türkiye genel seçimlerinde Milletvekili adayı oldu. Adana Huzurevi'nde yaşarken,[haber spikeri Erhan Çelik ile birlikte TRT ekranlarında Ana Haber'i sunarak son isteğini gerçekleştirdi. 25 Ağustos 2017 tarihinde Adana'da yaşadığı özel bir huzurevinde yaşamını yitirdi. Cenazesi Akkapı Mezarlığı'nda defnedildi.

 25 Ağustos 2017

 MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI CUMHURBAŞKANLIĞI'NA BAĞLANDI

25 Ağustos: Tarihte Bugün ne oldu?

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 693 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile toplam 928 kişi kamu görevinden çıkartıldı, 57 kişi görevine iade edildi. OHAL kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 693 ve 694 sayılı KHK, Resmi Gazete'de yayımlandı.

25 Ağustos 2016

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN KONVOYUNUN GEÇİŞ GÜZERGAHINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

25 Ağustos: Tarihte Bugün ne oldu?

Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçiş güzergahında çatışma çıktı. Artvin programı kapsamında Şavşat ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı. Bir süre sonra konvoyun geçiş güzergahında önlem alan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

25 Ağustos 2015

DAVUTOĞLU SEÇİM HÜKÜMETİ İÇİN GÖREVLENDİRİLDİ

25 Ağustos: Tarihte Bugün ne oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu geçici Bakanlar Kurulu kurmak üzere Başbakan olarak atadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'nu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

25 Ağustos 2012

AY'A AYAK BASAN İLK İNSAN NEİL ARMSTRONG HAYATINI KAYBETTİ

25 Ağustos: Tarihte Bugün ne oldu?

Neil Louis Armstrong, Amerikalı astronot, Ay'a ilk ayak basan insan. 5 Ağustos 1930'da Wapakoneta, Ohio'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimi sırasında izcilik yaptı. Purdue Üniversitesi'nde havacılık ve uzay mühendisliği okudu. Kore üzerinde Amerikan Deniz Kuvvetleri pilotu olarak 78 saat uçuş yaptı. 1956 yılında evlendi, eşinden üç çocuğu oldu. ABD uzay programına astronot olarak katılmak için başvurdu, denemelerden başarıyla geçti. Gemini 8 uçuşuyla ilk kez uzaya gitti. 20 Temmuz 1969 tarihinde Apollo 11 ile yaptığı ay yolculuğunda aya ilk ayak basan insan oldu.

25 Ağustos 2000

UEFA SÜPER KUPASI GALATASARAY'IN

25 Ağustos: Tarihte Bugün ne oldu?

1999 - 2000 sezonunda finalde Arsenal'i yenerek UEFA Kupası'nı müzesine götürmeyi başaran ilk Türk takımı Galatasaray, aynı sezon Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid'i 2-1'lik skorla devirerek Süper Kupa'yı da kazandı ve Türk futbolunda yeni bir sayfa açtı.

25 Ağustos 1768

JAMES COOK İLK YOLCULUĞUNA BAŞLADI

25 Ağustos: Tarihte Bugün ne oldu?

James Cook, İngiliz denizci ve kâşif. Özellikle Büyük Okyanus'ta yaptığı seyirleri ve bu seyirlerde yaptığı ada keşifleri ile ünlüdür. 1768 yılı Mayıs ayında Cook, Büyük Okyanus'u keşfetmekle görevlendirildi. Cook'un yolculuklarının tarihteki önemli etkilerinden biri Avrupa ülkelerinin Büyük Okyanus'ta kurduğu sömürgelere öncülük etmesi oldu.