220 öğrenci nevruz pilavından zehirlendi

Kayseri 'nin Melikgazi ilçesine bağlı Tınaztepe Mahallesi'nde bulunan Yılmaz İsmet Akansu İlkokulu'nda 220 öğrenci Nevruz etkinliğinde dağıtılan pilav nedeniyle zehirlendi. Öğretmen, personel ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu 800 kişinin yediği yemekten 220 öğrencinin zehirlenme belirtisi ile Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

220 öğrenci nevruz pilavından zehirlendi

Zehirlenme belirtilerinin ardından Nevruz Kutlamaları için öğrenci ve okul personeline ikram edilen bulgur pilavı ve ayran derhal incelemeye gönderildi. İnceleme sonucunda pilav veya ayranda zehirlenmeye sebebiyet verecek her hangi bir bulguya rastlanılmadığı öğrenildi.

Öte yandan edinilen bilgiler arasında, testleri yapılan öğrencilerin de tahlilleri temiz çıkarken, psikolojik etkilenme yoluyla diğer öğrencilerinde zehirlenme tepkimeleri gösterdiği iddia edildi.

Öğrencilerin tedavi gördüğü Kayseri Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, durumu ağır olan bir öğrencinin bulunmadığını söyleyerek, “Yılmaz Akansu İlkokulu’nda bugün düzenlenen etkinlikte dağıtılan bulgur pilavından dolayı çocuklarımızın etkilenmesi söz konusu. Şu anda Kayseri Şehir Hastanemizde 200’e yakın öğrenci burada. Çok şükür durumu kritik olan bir öğrencimiz yok. Sağlık müdürümüz, tıp fakültesi dekanımız, başhekimimiz, il milli eğitimi müdürümüz hepimiz buradayız. Olayı yakından takip ediyoruz. Şu anda bütün öğrencilerimizin bakımı ve tahlilleri yapıldı. Bunun yanında devlet hastanemizde olsun, tıp fakültemizde olsun yaklaşık 20’ye yakın öğrencimiz oraya başvurmuş. Sağlık ocaklarına başvuran öğrencilerimiz var. Takip ediyoruz. Öğrenci velilerini arkadaşlarımız tek tek arıyor. Sevindirici olan, şu anda durumu kritik olan öğrencimiz yok. Okulda personellerle beraber 800 kişiye bir pilav dağıtımı söz konusu. Hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin hepsini tek tek takip ediyoruz. Olumsuz bir durum olmaması için temenni ediyoruz. Tahlil sonuçlarını hocalarımız da değerlendirdi. Bir öğrencimizin tahlilinde biraz yükselme var. Arkadaşlar normal dediler. Düşmesini bekliyoruz. Hocalarımızdan aldığım bilgi bu yönde” ifadelerini kullandı.

Dilek Bayram